Monday, November 30, 2009

pantai..

aku suka berada di pantai..
jauhi kesibukkan & hiruk piruk kota yg membingitkan..
berada di sebuah pulau...
terbaring senyum di bawah cahaya rembulan..
ditiup sang angin bayu perlahan-lahan...
menadah telinga mendengar alunan ombak mengasyikkan..
bersama burung-burung berkicauan...

~yeah.. in planning nk ke pulau lagi!~



Friday, November 27, 2009

apa cer aku nie?

hye all..
selamat Hari Raya Aidiladha!

cik ecah kepoh mula menerjah blog!
sebenarnya aku tlampau la bz.. 


hari pertama sampai dungun 23hb, waktu malam.. just rehat2..
hari kedua kemas rumah dr depan sampai blkg.. dr dalam sampai luar..
hari ketiga ikut k.long pi meeting kat ajil, kuala berang. malam tu balik rumah k.long kat besut.
hari keempat duk je rumah k.long & tido je dr pg smp tghri coz badan lemah.. ptg tu balik singgah Giant Trengganu cari barang dapo utk masak juadah raya haji... malam tu turun dapo rmai2 aku siang ayam, kemas itu ini... x henti2.. nk rehat jap kul 11 tertido plak.. kul 2am terbangun.. 
balas msg beberapa orang..
hari kelima.. hari nilah.. hari raya haji atau aidiladha.. 
awal2 dah bangun, pom pang pom pang duk sebuk kt dpo hidang itu ini, 
basuh segala pinggan mgkuk & kuali2 (sbb smlm ttido x smpt kemas) pastu kemas, 
sapu2 ruang tamu hingga ke dpo semua, kat luar dll.. 


bila dah siap semua, family pon dah ke masjid utk solat raya, aku baru p gosok baju & mandi.. 
(aku x p msjid, harap faham k..) bukan malas k.. aku x pnh miss solat2 raya nie..
pas siap semua2, tggu je fmly balik solat & makan sama2.. duk dlm tggu fmly balik sempat la on9 jap.
pastu tgk tv.. borak2.. jiran dtg.. time kul 12 tido lg.. heheh.. 


ptg tu k.long kejutkan ajak p Mesra Mall..
ok juga Mesra Mall ni.. bosar.. ada Giant (skrg TMC),Bowling, wayang.. ok la.. not bad..
tp  parking penuh siot.. jalan pon penuh dgn kreta2.. trengganu mmg jam la gua ckp kan.. 
sume plat kreta luar2 jew. al maklum.. raya kn... raya pon shoping ka? 
then balik.. tgk tv.. on9.. makan2.. tgk nur kasih...


now depan lptop..
aku rs mcm khilangan sesuatu.. 
why?





Tuesday, November 24, 2009

dah sampai!!

now dah de kat dungun..
otw balik tu dr kul 1pm-8pm. tulah paling lama aku rs.. biasa 5jam dah smpai.
semua gara2 jln jam, rosak, & banjir..
kampung aku mmg banjir.. rumah2 yg tanah rendah tu semua banjir..
ptg ni aku nk p tropong bg menghulurkan bantuan... hahahha.. kunun la kn..


pantai pula pg td ms aku kua utk gi pasar, kelihatan pasir pantai melimpah ke atas jalan.
thats mean semalam air ombak terlalu kuat sampai melimpah ke atas jalan raya. 
ombak pon tinggi aku tgk td. air keruh sangat & buih2 tinggi.. tp cantek..


laporan harga makanan laut pulak agal mahal..
ikan aya/tongkol dlm RM5-9 dlm saiz tgn aku jew.. sekor la..
ayam plak RM6 sekilo..
ikan2 len dlm RM 7,8 sekilo. biasa kt kg aku ni dlm RM5, 6 je.. 
tp xpela.. para nelayan sanggup turun ke laut utk mcari sesuap nasi kepada anak2, kalau kita berkira utk membeli, siapa lagi nk beli kn?


balik dr pasar td dlm kul 11.30am.
terus je kemas rumah, cuci tandas, mop lantai, sental sink dll smp kul 1pm..
rumah ni ada ckit pblm coz blaku kebocoran atap di bahagian dapur.
time2 hujan ni xde owg nk panjat @ ambik upah.
so aku decide nk panjat sndri bila hr panas ckit.. ala, senang jew.. tapung je pon.. insyaallah ok.
pagar baru pon dah hampir siap. tunggu buat lantai, melah/kemasan dinding.. 
(owg ganu pggil melah)


ni duk on9 jap.. 
petang skit nk kemas laman rumah. aku x kira, nk wat lanskap gak! ekeke.. sori abah...
nanti dah panas skit aku nk dirikan bata.. ada 2 dinding lg blom siap.
nanti aku letak pic2 k? malas ckit skrg..
badan masih lenguh2 balik dr sunway lagoon.. hehe.. 
muahhhh.. bye..


sekian sahaja laporan dari aisyah kepoh, Dungun, Terengganu.

Thursday, November 19, 2009

perkosaan wanita!

PERKOSAAN VISUAL (wanita kena bace)

Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).

Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki. Adalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifikasi permukaannya hanya dengan melihatnya saja. Saatnyalah kita untuk berhati-hati.

Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin 2 arah?. Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya 2 arah tapi untuk di Public Area do this thing :

LAKUKANLAH TEST SEDERHANA (TEST KUKU JARI)

Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah ! Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKU JARI". Tidak perlu membayar. Mudah dilakukan, dan ini mungkin boleh menyelamatkan anda dari "PERKOSAAN VISUAL" !



Para wanita : beri tahu teman-teman anda yang lain.
Para lelaki: beri tahu istri, anak perempuan atau teman wanita anda

Wednesday, November 18, 2009

dad cll tadi..

kring kring...


aku: hello daddy..
abah: helloo.. ain nak balik dgn flight kew?
aku: nak2.. tp mama ckp mahal.. xpe kew?
abah: ain ada duit x?
aku: ada dlm tangan dua rts lebih2.. hehe..
abah: brp tiket? 
aku: satu tiga empat jew.. ain pakai wit ain pon xpe.. 
abah: napa nak naik flight?
aku: saja gatal.. hehe. bkn slalu pon.. 
abah: ok la.. abah belikan.
aku: eh xpe.. ain beli, abah bg no kad abah jew..
abah: xpe, abah beli kat sini jew.. nanti ain tunjuk ic kat subang tu.. ada la nama kuar..
aku: okey2, abah beli 23 taw, pkul 5 ptg. sampai kul 6, dang2 abah balik keje tu..ambik trus.
abah: okey.. nanti abah confirm k..
aku: okey.. ten q abah... hehe.. assalamualaikum..
abah: waalaikummussalam... hehe..


subang.. jauh x? xtaw g camne dr cheras ni... firefly.. napa pilih firefly? coz abah keje kat airport kerteh & firefly je ada kat kerteh tu.. napa x naik bas? boring, dah biasa, xlarat coz asyik demam.. nk nek yg cepat ckit! hehe.. nk pilih mestilah yg 40 min dari 6jam kan? mahal? erm.. bas RM40, flight RM135.. cmne? boleh la.. sorry bah.. saja nk manja2.. ahaha.. esok abah call tgk confirm x.. kalau x jadi pon xpe bah.. ain ok jew.. gerun gak naik flight sorang2.. subang plak x taw g camne.. angin plak x tentu.. takot juga.. hehe..


::sayang abah!::


abah ala2 pendekar merampas keris dari pengantin.. haha.. =)


Sunday, November 15, 2009

Rahsia tulisan~

aku ambik dari sini.. korang nak taw sifar korang p la cek sndri.. kagh3...
tp apa yg tertulis mmg kena dgn aku..



[Tulisan berubah-ubah]
~aku x pnh berubah~
Ada orang yang bentuk tulisannya tidak pernah berubah-ubah sejak dari dulu lagi. Ha..itumenandakan bahawa dia juga seorang yang sukar untuk berubah. Maknanya dia lebih suka mengekalkan personaliti dirinya yang sedia ada sejak dulu. Sebaliknya jika tulisannya sering berubah-ubah, bermakna dia sentiasa mengalami pembentukan dan pembangunan personaliti dirinya malah dia juga bersikap individual. Dari segi membuat sebarang keputusan, orang yang tulisannya tidak berubah sejak dulu lagi lebih tetap pendirian dan lebih tegas. Manakala mereka yang sering berubah corak tulisan mereka dikatakan lebih mudah untuk berubah fikiran. Bukan bermaksud mereka ini tidak berpendirian langsung tapi keputusan mereka itu masih boleh dipengaruhi oleh orang lain.



[Saiz tulisan]
~tulisan aku kecik2~
Kecil- Bentuk tulisan kecil ini menandakan dia seorang yang berfikiran jauhdan bersikap akademik. Selain itu dia juga sebenarnya seorang yang sensitif dan mudah tersentuh jiwanya.


[Bentuk tulisan]
~tulisan aku lebar2~
Lebar- Ia menandakan bahawa dia seorang yang aktif dan suka melibatkan diridalam pelbagai persatuan dan pertubuhan. Selain itu dia juga gemarmengembara sambil bercuti. Tapi nampaknya dia ini kurang bijak dalam menjaga hati teman-teman. 



[Jarak tulisan]
~tulisan aku rapat2~
Tulisan rapat - Memang mudah untuk berdampingan dengan dia ini kerana dia juga berfikiran terbuka.


[Ruangan di tepi] 
~sama ke kiri kanan, uduh la wat besar sebelah~

Perhatikan ruang yang ditinggalkan pada muka surat itu. Sekiranya :
Ruang kiri kanannya sama, jarak ruang di kiri dan kanan muka surat itu adalahsama besarnya 

-Itu bermakna dia seorang yang berfikiran optimistik.


korang plak? p tengok sendiri k!

Tadi gi Tesco.. hahaha.. mcm la x pnh gie..

ermm.. kecoh & kepoh.. hahaha
td kn.. smp tesco extra cheras dlm kul 2ptg.. sj nk kua sbb kepala tension..
then nak naik ke atas tu, ada sorang customer laki tetiba jatuh dpn kita owg.. dr tgk gaya dye, aku agak dye kena angin/strok kot coz bdn cam mgeletar & mulut senget.. owg pon bkerumun tgk. bab ni aku x suka. 
bg la mgsa tu udara fresh ckit... alahai....

then zila tolak troli... aku ni duk pegang2 juga depan troli tu.. last2 aku ckp... 
"bg la owg bawak..." (dgn nada merengek)
hahhhaha.. zila & silah duk gelak. 
depa ckp "xpyh! kalau a***y bawa, memang xkan jumpa dah.. kemana2 hilang nanti!"
hahah.. memang pon.. aku bawa troli mcm la bawa kreta... ke situ, ke sini..
then aku suka bawa laju2, pusing leper baik pny! hahah... 
aku kan teror.. blah r cah! lesen kreta pon xde! hahahha..
bapak x kasi ambik la.. sbb aku suka bw laju.. hehe.. 
last2 aku rembat gak troli time zila pilih sayur.. hahah.. blari aku.. kih3..

byk ragam manusia la hr nie.. kn ahad... & ada la sowg 2 mamat kena sound coz lembap.. kih3..
pastu dah beli ayam, sayur, pusing2 agi.. sampai kt barangan sos2 tu, ingt nk tgk sos ikan.. 
sedap uh mkn dgn meehoon sup.. tetiba terpandang minyak bijan & teringat bibimbap.. haha.. xnk ckp! :(
so, aku trus jew.. xde owg je, aku luncur troli laju2 dgn aku skali2 luncur.. hahah
budak2.. 
then nk bli body wash.. da hbs.. aku pon p pilih2.. senang jew pilihan aku.. hahah..
yg ada bau baby aku beli! kih3.. pastu pusing2 kat tempat febret aku..
barangan baby.. aku belek baju, kasut yg kecik tu. ala... tomeiii....
rs nk jd baby! hahaha.. syhhhh.. barangan aku pon byk dr baby pny such as body wash, bedak badan, minyak rambut, losyen.. hehe.. wangi la..
pastu bli la jajan, cadbury sajew jew sbb coklat kan leh release tension..
dah je aku, zila & silah siap beli, kira2 la..
habis dlm RM80 jew..

then aku gi cosway coz nk beli supplement Chlorella.. 1 kotak RM35, 150t. 
TAPI AKU AHLI BARU LAGI.. 
aku dapat 3 kotak RM65.. 
semua barangan 1 set tu, contohnya barangan segala cucian dlm 7-8 botol bwh RM100.. 
kira ok la kan? tp dalam masa 3 bulan jew la.. 
sapa2 nk dengan harga BERBALOI-BALOI, bawa aku.. haha.. harga dlm katalog. jgn tny aku. nk borong apa, borong la. jnji bukan wit aku. aku bg pjm kad jew.. ahahaha... tp cosway tesco cheras jelah yer..

then, kat luar tecso ada owg thailand jual baju2 & barangan kraftangan..
aku minat dgn bnda ni dah lama...
ukiran kayu.. aku mmg minat kraf2 nie..


aku tanya harga yg kecik petak & bulat tu.. dua2 sama harga, RM29. blom minta kurang dye dah ckp, "ambik la, RM15 ja." 
aku pon tny, "kalau saya nk 3, RM40 boleh?" 
dye diam jew.. pastu cakap "kejap ya. tgk ada lagi x.." 
dye pon cari pny cari dah hbs rupanya.. xnk la aku! kalau boleh nak bulat 1, petak 2. 
so leh susun kat dinding taman rumah aku tu.. xde, xnk beli la.. 
lagipun, klu tgk ukiran bnda ni x brp cantik, x halus & xkemas..
hbis kua selumbar2 tu. bahaya woo nanti budak pegang! dye x cat dgn teliti & gosok dgn kertas pasir..
so dgn muka yg hampa aku blah.... 
zila pon cakap, ala.. bnda2 ni byk la kat pasar seni..
HA! NK GI DGN SAPA? SAPA NK ITOT? 
PASAR SENI JOM?
tp buat sapa2 yg nk itot.. makluman awal, aku nk cerewet.. aku ni suka tilik barang lama2.. lebih2 bnda unsur2 seni nie.. hehe.. mn la ada ppuan yg sggp teman? kalau ajk p kedai baju @ kasut laju la kot? 
lelaki pon HARAM... nk ajak pi shoping, hmmm.. lebih2 gi pasar seni & x bjiwa seni..
so maybe aku gi sorang la kot..
sapa nk itot mesej k? hahahha.. 
key nk ikut x? xpyh, ko sakit kaki!

~the end~
p/s: nak yak.. hahah..

Friday, November 13, 2009

jom tengok blog aku! dah edit.. hehe..

korang tengok blog aku ni ha.. cantek x?
warna febret aku seh..!


ada berapa hari lagi?

14,15,16,17,18,19,20,21,22,23


10 hari lagi utk berangkat..
5 hari lagi paper baru habis..
tinggal 2 paper lagi..
killing paper dah muncul..
phewwiittt! selamat datang.. 
hahahaa...



miss..

sumthing that msg buat bengang...

alwayz bz.. bz.bz.bz!
aku  xmrh pon bz.. aku pon xsuka kco owg tgh wat keje.. bg aku kualiti atau mutu hasil keje amat penting untuk kepuasan kendiri. bukan sekadar nak nek pangkat or gaji.. but if bz mn skalipon jwb la msg... 
dengan aku alasn stp kli msg, bz.. bz...
but dgn owg len siap planning nk lepak la... apa la..
aku bukan budak kcik utk ditipu..
kepala budak muda ligat utk memikirkan taktik owg tua.. aku belajar utk 'mengajar' budak.. 
so aku faham perkembangan kita semua..
if kalau stp kali bls msg talk bout bz, aku fhm la. sapa2 pon blh fhm.. 
mksd tsirat ye adalah jgn msg sy lg, sy malas layan! betul x? apa pendapat korang?

so aku pon malas.. niat aku sekadar mengambil berat utk meringankn beban dalam hati nie... tp xpela... 
so k.. insyaallah dengan segala kekuatan psikoemosi aku, aku xkan msg dye! aku xnk ggu owg bz.. 

xpela... hilang kasih sayang dari seseorang macam aku ni x bermakna sangat pon kan? 
sori bg sape terasa.


~kemarahan tanpa kawalan sedar~


apa hari2 aku buat sampai tperap jew kat rumah?

ha.. kawan2, jiran2, selalu kompius.. apa aku wat kat rumah.. walaupun sorang2 aku x bosan..
kenapa erk? sebabnya....


pertama: aku x suka berjalan2 tanpa tujuan.. if ada barang nak dibeli baru aku pergi..
kedua: aku x suka bising2 & kesibukkan jalan raya...
ketiga: aku takut keluar sorang kerana korang taw la dunia kita ni kan.. takutlah.. 
keempat: aku takut melintas.. kih3.. aku pnh xcident teruk so smp sekarang still fobia..
kelima: senang citer, AKU X KUAR SORANG.. kawan2 ajak baru aku kuar...


so, apa aku buat? x boring ke ecah oi?
ha.. ni la rutin aku...


~kemas rumah~

nie time pas mop lantai, basuh langsir.. biasalah rumah bujang..
rumah aku hijau~~ :)


~dengan laptop~


ni la peneman aku setiap masa.. laptop ni je aku mampu.. huhu.. aku beli bulan FEB 2009 time aku kena chickenpox, (sebenarnya abah yg bg adiah coz nak happykan aku yg tgh sakit, time tu abah bawa aku, mama & adik lepak2 kat hotel oriental crystal kajang depan Haji samuri dlm 1week coz aku dapat cuti 2week) tp aku bayar balik kt abah coz aku pernah berazam nak beli barang guna duit sendiri.. 


so, hari tu aku beli laptop ACER Aspire 4935, Intel Core 2 Duo Processor upgrade to 2GB, price bout RM2+++, kamera Samsung S760 anti gegar 7.2 MP RM5OO, handphone Sony Ericson K700i RM700 & MP4 RM100...
so aku habiskan dalam 4K..


tapi handphone tu pakai sebulan dah kena curi DALAM RUMAH SENDIRI.. 
diulangi DALAM RUMAH SENDIRI! 
aku letak dalam bilik, aku x bawa time tu pi camping kat sg.congkak, aku bawa hp cikai jew.. 
hilang plak dah.. ada owg masuk bilik.. aku xnk tduh sapa2, aku diam jew.. walapun tkilan & menangis pon x guna, TUHAN MAHA ADIL.. 
ni bulan lepas plak hp cikai aku hilang.. time beraya.. maybe terjatuh but if call still dapat sampai sekarang. mamat x guna tu pakai secara HARAM. Aku mintak balik dye x kasi, so k la.. dosa ko.. malas nk cakap byk.. maybe sbb tu no UPAX kot.. 1sen je msg. & time hilang tu kredit aku dalam  RM32 kot.. sonok la mangkuk hayun jamban tu... ni no tu, 0134055538... aku nk call celcom pon x guna coz member yg bagi no tu kat aku.. whatever~~


~Blog~


macam bese.. sama seperti mulut yg x berhenti bercakap, jari jemari juga begitu... tp ni adalah FAKTA!! selepas aku ada blog (thx to my bro, En.khazimin yg ajar ckit2 ttg blog) aku dah kurang bercakap & bteriak.. hahah.. bagus juga.. xla roomate aku ni asyik tertido jew.. kunun badtime story.. piiiraaah!


~Facebook~


dalam facebook ni aku agak terkenal.. chewwahh. prasan.. hahah...
ni kerana aku dikenali sebagai "Cik Ecah Kepoh".. nampak je mana2 pic baru upload aku la paling gedik nak komen.. hahahha.. seyes suka... law tag plak, mmg kejam2 la.. kih3.. ~Hobi~


banyak game dah aku main antaranya farmville, farmtown, happy aquarium, cafe world, island paradise, top restaurant, fish world, age of castle, barn buddy, & farm pals. semua aku x suka &memboringkan kecuali farmtown &farmville.. paling best farmtown la sbb boleh deco2 farm.. farmville pon blh deco cuma dye xleh ada sungai & nak kumpul point dgn level experience amatlah lembap.. cafe world pon aku layan tp jarang2 la, mula2 excited tapi lama2 malas.. sbb aku lyn, leh deco cafe ni.. aku bab2 deco aku minat & cafe aku bercirikan tradisional.. semua nk dari kayu.. huhu.. 


ni farmville aku..





farmville secara dekat


ramai yg jeles & btanya camne farm aku leh jadi bertingkat camtu.. sebenarnya korang kena guna imaginasi jew.. susun la benda2 tu secara bertingkat supaya nampak farm tu tinggi.. apa da....


ni febret aku.. farmtown..


farmtown secara dekat


hahha.. korang faham2 sendiri la... see? ada bunga yg kita leh deco jd sumthing, 
ada kolam, ada sungai..

ni plak haiwan ternakan aku.. aku kurung depa supaya x lari berak merata2.. hahah


korang nak taw kenapa aku suka men benda2 bcucuk tanam, farm, & restoren2 ni?
coz..
ni semua adalah impian aku..
aku nak ada ladang buah & sayuran yg ada sungai jernih, ada rumah slesa.. yg jauh dr hiruk piruk bandar..
aku juga nak ada restoren aku sendiri.. aku nak jual bibimpab jew! hahah.. xde la. gurau..
aku nak jual makanan dr ganu jew.. cam kepok lekor ganu, nasi dagang ganu, nasi lemak ganu, nasi kerabu ganu, laksa ganu, laksam ganu.. banyok ganu teh ecoh wei... hihi..
TAPI AKU AKAN CUBA JADIKAN IA KENYATAAN!


tu jelah setakat ni.. korang taw apa aku selalu wat kn?
aku xde masa nk dating & lepak2.. hahah..
xla.. cik abg jauh.. dye kat perak.. 
so aku kua dgn member jelah tuk cari barang2.. lepak2 pon seminggu ada la 2,3x kat mana2 kedai kopi.. haha.. nak ajak aku kua? call jew.. tgk senang x ajak.. ahhaha... 


ok.. dah subuh.. skrg dah 6.15am.. aku nak subuh then kejutkan cik abg & housemate bangun..
~ADIOS~

Thursday, November 12, 2009

soalan ni satu lg blom terjawab..


1) DUNIA KITA ADA BERAPA BUAH NEGARA?
2) DALAM DUNIA NI ADA BERAPA BIJI KAPAL TERBANG?


 tahniah kepada dak wan kerana berjaya jawab no 1.. haha.. aku xtaw.. ko ckp brp pon aku pcaya tp oleh krn htr dgn bukti2, aku pcaya sgt2! 194 kan?
194 buah negara dalam dunia nie..


soalan 2 blom terjawab.. haha.. sapa2 yg keje kat airport tu.. cari la jwapan nie.. sapa erk? ~~



p/s: rasanya soklan ke 2 x brp betul.. 
brp jenis syarikat penerbangan di dunia baru betul kot?
kalau malaysia sj dah de airasia, mas, firefly.. ngara len yg lg maju? ha.. jwb2..
kalau tny brp biji matilah nk kira.. hahha.. 


apa aku sedang buat?

~~menyepi~~


~~s.i.l.e.n.t~~

~....adios....~


Tuesday, November 10, 2009

untuk En.Azlie aka Khazimin @ sape2 yg taw jwpn nie..

aku nk taw..
seyes nk taw...
tlg la bgtaw..
pening aky btanya kawan2 tau?
nk taw ni..
benda nie..
ala.... korang mesti x taw nie..
tp kalau taw, tolong la bgtaw aku? 
taw x nie?
taw ke x?
aku taw..


korang sakit ati baca.. ahahahaha.. terus jelah pd soklan..
aku nk taw nie..

seyes nk taw..


soalan berbunyi begini..
1) mbekkkkk
2) bohhhhh
3) quakkkkk


hahaha.. seyes sengal cipan! ok la.. aku seyes.. betol2 seyes nie..


soalannya..>>>>


1) DUNIA KITA ADA BERAPA BUAH NEGARA?
2) DALAM DUNIA NI ADA BERAPA BIJI KAPAL TERBANG?


susah x soalan nie? bek korang gi wat testis.. ops! terLUCAH lak.. tesis laa... ngeee~~
korang kaji, cari jawapan, buat kesimpulan, buat penilaian, bla3, pastu bagitaw aku.. haha.. dah mcm teori pembelajaran gargner lak..


p/s: seyes nak taw jawapan nie...


kalau korang xkenal kapal terbang, nilah dye kapal terbang.. =p

mlm ni siot happy!

malam ni happy gila cipannnnn!
arghhhhhhhhh!
aku dapat smthing yg haku nk selama ni!
oh.. THANKS GOD! syukran...
nak taw apa? hahaha..


tengok bawah nie..










loading....






.....






.......








esok la!








hehe.. control kemarahan anda..
so sweet if kamu smile2 hepi... 
like this!





Monday, November 9, 2009

exam..

~~matlamat tidak menghalalkan cara~~


so kawan2, matlamat utk lulus dalam exam tidak menghalalkan cara peniruan dlm exam.. kih3..


p/s: meniru bukan 1 jenayah.. tetapi ditangkap semasa meniru adalah 1 jenayah.. haha..
jenayah xpe jgn jenazah! ;0


esok dah exam.. 


10hb- pendidikan murid & alam belajar..
12hb- pengurusan tingkah laku..
17hb- pendidikan khas..
18hb- pendidikan jasmani..


mungkinkah muka pemalas aku ni akan hadap buku?
mungkin sggup dirotan dikepuk dulu.. hahaha..=p


wish me luck sayang2 ku semua!


Fahmi tetiba bagi kat ym...


Jangan makan dan minum dalam bekas yang pecah atau sumbing.
Makruh kerana ia membahayakan.


Jangan biarkan pinggan mangkuk yang telah digunakan tidak berbasuh.
Makruh dan mewarisi kepapaan.


Jangan tidur selepas solat Subuh, nanti rezeki mahal 

(susah, kerana berpagi-pagi itu membuka pintu berkat).


Jangan makan tanpa membaca BISMILLAH dan doa makan. 



(kdg2 aku bc bismillah jew.. ish.. insaf..)
Nanti rezeki kita dikongsi syaitan.


Jangan keluar rumah tanpa niat untuk membuat kebaikan.
Takut-takut kita mati dalam perjalanan.
(aku teringt mama ckp if keluar rumah sbb niat bjihad mcari ilmu, akan meninggal dlm keadaan mati syahid.. )



 Jangan pakai sepatu atau selipar yangberlainan pasangan.
Makruh dan mewarisi kepapaan.


Jangan biarkan mata liar di perjalanan.
Nanti hati kita gelap diselaputi dosa.


Jangan menangguh taubat bila berbuat dosa kerana mati boleh datang bila-bila masa.


p/s: buat2 sapa2 yg lepak kt blog nie, andai ada terasa dgn kata2 aku, aku mintak ampun! waaaa......... :(



Tempat aku berkhalwat..

Haaaaaaa.... ni la tempat aku slalu main dulu.. lari2 jatuh tsembam..
dari kecik sampai beso.. seminggu tu confirm2 toing mmg gi la!
ni juga tempat aku mandi2... tp x bogel k..
ni juga tempat aku cintan2 monyet.. smbil bkejaran dgn beruk.. haha...
ni mesti korang tertunggu2 kn?

ni juga tempat aku berkhalwat!
korang mmg pk lain kan??

berkhalwat tu maksudnya adalah berseorangan... bersendirian!
bukan bermaksiat! huh! xleh bla r dgn korg neh! hahahha..

kt cni juga tempat aku men bola sepak dgn abg mat & abah aku masa umo 11 tahun..
aku ingat lagi.. aku menangis gila2 senget sebab abah tendang bola tepat2 kena muka aku.. haha..
seyes sedappppppp! bengkak muka seminggu! rs mcm retak jew korok muka aku nih!


sampai sekarang aku masih rindu tempat nie.. yelah.. tempat aku membesar.. 
tapi sekarang dah jauh.. xleh nak gi selalu.. 
dulu aku duk kat bukit besar tu ha.. 
depan rumah arni nazira ( x rasa pape pon.. haha) jew...
skrg aku dah pindah.. ke dungun.. 
sebab abah jadi tokey minyak kapal terbang! haha.. xleh bla kalau korg percaya!
ni ha.. windu.. !!

masjid terapung kalu orang ganu panggil..