Wednesday, December 29, 2010

Sunday, December 26, 2010

kejar bas.. maghrib2..

td ambik k.long. 
aku ambik tepi jalan jew..
tkedek2 klong jalan.
dye nk naik mto, tiba2 'weh, beg aku!'
pulak.. beg ttinggal dlm bas!
aku ckp jom kejar!
dye duk ckp, bas dh jauh la.
aku ckp naik jelah!
so....
pecut! kejar!
80-100km/j, trafik light langgar 1..
kejar2..
last2 jmp bas tuh, bhenti dpn polytek. jauh tuh..
syukur dpt..
so, balik..
rmai pulak mamat2 mto duk hon, yg bw seiring sbelah tu, encem.. dye hon, mber dye hon, aku angkat kening jew.
dye depan, aku slow. aku potong, bg hon.. snyum2. bye2..
smp rmh! hahah.

aktiviti 25 dec 2010 - mjlis makan rmh klong

klong pagi2 msg aku..
mintak tlg jgk pergi rmh dye, tolong dye, sbb xde sp nk tolong..
aku blur..
camne nk wat erk.. aku taw la aku rajin. haha. tp xleh g, abah keje.
abah sibuk dgn projek baru.
then....
last2 pagi tu g sewa kete viva. baru lg kete nie... 12 jam RM 50..
aku bw. balik je siap2, ambik fmly trus gi besut.
dlm dungun aku drive. pastu tukar driver, abg mat lak drive smp besut...
abah x bg pecut smp 100km/j. so..... pecut 99 je. hahaha
aku second driver, duk sbelah, tegor mn2 patut... 
slow skit!
potong2, blh dh ni!
weh, kete depang tuh dok napok?
moto tu, cuba gok elak skit...
camtulah bsingnya aku..
mata kuyu
owww.. seksa aku.. aku mmg pantang.. masuk kete mmg ttdo.
ni smp tpksa benti byk kali sbb nk cuci muka.
driver ok jew, aku jew lbh2 penat. hahah.
btolak 10.30am-2pm. lama jgk nk smp. trg jam....
then..
gi rmh umi.. iaitu ahli perniagaan tsohor di besut, dh msuk paper 3x. huhu.
aku dtegur... ain sihat? huhu... jg ko klong, msti ko bgtaw umi aku putus cinta kn? siap ko..
then mgangkut segala brg, bli brg2, sume on d spot.. mjur dlm 3 jam everthing ok, sempat.
buat mehun goreng 8 bgkus, ayam bakar 15 ekor.
para bapa2 yg tlg mbakar. para ibu bgosip.
klong pggil owg2 pjbt jew...
awek abg mat dtg, aku yg gi ambik.
pkwe klong dtg... 
pkwe aku? 
hahahha.. 
makan2.....
kemas2...
aku nk pgsan rs.. dgn sakit gg, demam, pening...
kul 8.30pm btolak balik ke dungun.. smp 11pm...
seriauuuuu..... sunyi... ;p

Friday, December 24, 2010

lappy rosak.. byk masalah tgh pk.. ;(



prob yg melanda skrg.. pasal dye masih blum lupa..
terbaru..
lappy aku wat hal.. 
asyik off tetiba.
aku msg zamir, kembo exbf.. tny napa jd camtu
so pjg lebar dye jwb. aku x fhm..
fahmi plak dtg nengok. katanya virus.
nk format, duit xde. fmly tgh nk pkai duit, x smp hati nk mintak. 
mcm2 nk kena renew tuh.
syarikat lak baru dpt tender, so kena kua modal dulu...
aku dh jd give up. lappy2...
tu nyawa aku,
cane nk wat assgment kalu camni..
nak beli baru....
aduh.. motor lagi nk beli.. tu pun duit aku. 
myb guna elaun & pjm skit dari abah..
aku xkn mintak, aku akan pinjam. itu aku.
bulan 3 dh nk kena praktikum... 
jauh tu.. kepong.
masih xtaw apa perlu dibuat.
tkapai2 seorang diri.
kepong x kenal, rumah sewa blum cari, skolah x kenal, motor xde, lappy rosak, duit xde.
tragis kan?
aaghhhhhhhhh.. harap semuanya pulih..
aku asyik x sihat skrg. hari2 magrain... 
skrg pon tgh tahan sakit..
harap..
harap...
harap......
amin..

Aktiviti 24 dec 2010penat, baru balik dari kuantan

td pagi gi pasar..
bila panaskan enjin nengok kua asap kat bonet depan..
tmenung jek nengok bonet. asap banyak.. 
abg mat kua, mgeliat, buka bonet then sembur air. cis, lagak mcm terer.
tp asap x hilang pon..
abg mat ttup bonet. 
aku x puas hati. nk cari punca mn dtg asap.
aku buka bonet depan pulak.
abah pon kua, baru lps mndi. then tny knp blum pergi, ckp tu, asap kua..
dlm hati tkot kreta mletup. kagh3..
then abah buka bonet blkg, ambik botol tuh, air ye wrna biru, tuang dlm lubang aircond rasanya.
trus asap hilang. tgolek aku gelak. 
pergilah..... ke pasar... potong kreta merc... rupanya kawan abah, hahah, sori p.cik, tiara nk lalu...


balik je dr pasar, dh makan2, trus g kuantan.
gi cowboy beli barangan runcit utk kedai mama.
aku kebas serbuk kopi setin, sambil2 tu nengok barang kahwin... ;p
abah plak gi kedai apa ntah beli barangan syarikat.
bila bjumpa balik, masing2 hitung brp ribu habis.
aku tgelak jew..
mata pon mamai.. zzzzzzzzzzzz.... 
bangun2, brenti kat tunas manja. apa da.. kuantan lg, ingt dh lama tdo...
mama beli minyak masak.. murah2. hahah
aku beli kasut kungfu... 2 pasang. 1 utk nad, 1 utk aku. hahha.
then balik....
mamam kat kedai 'sabar menunggu'
klakar kan nama kedai dye?
mamam la mehun sup.. abg encem buat...


then abah dp call airport pny lampu x nyala...
so dh alang2 dekat abah singgah.
selama setengah jam aku, mama n adik merayau dalam airport tuh..
nengok heli n airplane. nothing special...
nengok ruang mnunggu, kaunter tiket, nothing special..
pendek kata, airport kerteh ni kecik saja rupanya.
almaklum la..penumpang firefly & pkerja dari pelantar minyak je kat situ. x ramai..
then... yeaahhhh.. ini special!
tgh mamam kerepek kentang tuh, abg polis encem mata bolat lalu.
aku nengok je dr dye kua pintu smp melintas, smp ke hujung sana..
dye tengok... sama2 tenung, dye senyum.
tp aku tgh kunyah, x sempat nk balas.
& aku rasa muka aku klakar time tuh. hahah
dh la aku pyh nk senyumm..
well, kn dh kena dgn mama. haha.
aku mmg mahal dgn senyuman.


p/s: sejak single ni.. aku jarang senyum & kurang bcakap. myb dl 1 hari 10 patah pkataan? slebihnya angguk, geleng... ;(


the end.. 10.44pm.

Wednesday, December 22, 2010

my blog stats

ok.. let's see.. nk tgk lg clear tekan la kat pic ek? huhu.

ok, cik esah rasa la, makin lama makin rmai pembaca di blog cik esah nie.. bukan prasan ye, tp kenyataan. hahah. tq u all.... suka taw.. ;p
ok, tgk k. topik yg plg rmai adalah pasal rumah? tu masa rumah cik esah blum siap. skrg rumah dh hampir siap, cik esah masukkn gambar yer? tq follow topik nie.... ;p

en.lurima...

en.lurima..
anda byk sgt blog.
sy x taw nk buka mn 1..
tp en lurima...
sy bterima kasih pd awk..
byk bg semangat pd sy.
saat sy jatuh ni...
saat sy tkenang si dye yg mninggalkan sy tkontang-kanting..
ketawa bsama ppuan len..
tnpa mgetahui hdup mati sy dsini..
sy hrp 'kawan-kapal' kita kekal smp bila2....
awk pndai mcuit hti sy.. dr sy mngis tiba2 sy gelak. sy lega~
en.lurima..
awk sgt cute..
psssttt.. bila nk bg pjm cik kamera beso awk? ;p

Setan!!

gelak la ko SETAN!
selagi ko boleh gelak!

Monday, December 20, 2010

kata semangat dari cousin trapat~

"to my dear cousin,dont worry be happy,u r my cutest cousin,one gone from u tomorrow 10 come to submit their application form hehehe..."

(from friendster- baru tbaca 4.30pm, 20dec10..)

tq angah.. xde kata2 la nk bg. huhu.. ;)

cousin & baby dye... ;p

Deactive account Facebook & delete Tagged account

semua sudah tertulis pada tajuk.
~stop~
for a while.. i will back bila dh bsedia.. ;p

dh del trus. nympah tgk... 

Sunday, December 19, 2010

19 dec 2010

Ok. 19 dec 2010

Aku x faham btul la dgn mak aku nie.
Kalu boleh subuh2 nak pergi pasar.. nak pergi beli sayur.
Dah mmg sah la aku kena bangun pagi2… mandi pagi2..
Waaaahahahhaah.
Ok,td g beli sayur aku x mandi.
Alah.. smlm dh mandi la…
Lagipon hujan nie.. owg x bau la. Hidung tsumbat.. ok! Ayat bela diri.
Apa2 pon aku malas mandi selagi x bpeluh. Ngee~

Ok. Tu bab mak aku yg suka tpacak kt pasar pagi2 then aku drivernya.
Then bila membeli waaaahhhh.. mmg lama.. mak aku belek lada satu persatu. Wah, sgt cermat.
Mama.. bkn ke benda tu  masuk perut pon hancur gak? Asal x buruk, busuk dah la kn?
Aku tgk kalu owg laki g beli barang, msuk! Msuk! Sumbat je dlm plastic, xde nk tgk2 dh.. *laki mmg glojoh. Hahahah. Bc dgn statement yg btul oke?

Ok. Tu bab mmbeli.
Then g TM bayo bil.. wah, abg encem tu lg la.. kaunter 3.
Eh, abg kaunter 4 lg encem la.. (aku mmg bsyukur tgk owg2 encem smp ajim slalu jelling*) ;p
Wah2, dye pndang aku? Ok. Bkn tgk sekilas ok, tp pndang terus dr msuk sampai ambik no, sampai dduk. Aku knl ko ke?
Atau..
Dlm hti ko nk kata.. mak ai… selekehnya minah nie. Hey! Ko ni kan?? yelah2… mmg la.. pkai tshirt lusuh, suar trek & tdung hitam pebret aku tuh. Alah, lantak la. Jnji aku slesa. Tp… aku tetap anggunkn? Kagh3.

Ok.  Kua je dr TM, weh, hujan lebat! Mama, cpt lari…… aku ni knon mjerit la…
Mama pon lari la sambil gelak2..
Then, drive balik… lalu kut pantai.. hmm. Air ombak naik ke jalan lagi.. benteng dh ckup tinggi.. harap2 xde nahas tahun nie. So, drive dlm hujan ni mengingatkan aku tentang hazim sebenarnya. Sepanjang drive, aku duk teringat dye jew. Ni kali kedua aku drive dlm hujan lebat. Kali ptama oktober lepas, masa wedding zamir, kembor hazim… masa tu aku rasa wahhh.. kejamnya hazim.. sruh aku drive jauh tuh. Dr taiping ke kuala kangsar… dlm hujan lebat plak. Teraba2 tayar aku carik line putih yg betul…
Ok. Tp aku dpt atasi walaupun hampir 4x nk excident. LESEN P ok! Baru 2 bulan dpt!
Tp pape pon, trima kasih pd dye. Bila pk2 balik, dye x kejam.. dye mberikan aku ilmu kyakinan & kemahiran sbenarnya.. banyak benda lagi sebenarnya yg aku x sempat selami hatinya.. belum sempat sbb dye dah pergi. Cuba bagi aku peluang? Dh x payah ecah… dye tgh bahagia skrg..

Ok, pkul 10.09am. nk tlg ma masak. Td bekpes susu rendah lemak & nestum jew. Wah, diet kn aku? Lapar weh!

Pape pon, tabik spring kat mama sbb bjaya ubah tabiat pemakanan skeluarga.. dlu asyik nk mkn berat, now ringan2 jew.. blh atasi masalah kegemukan aku & masalah ksihatan famly. Cuma abg aku suka masak & buat air manis diam2. Ish3.. bila nk insaf la.

Ok. Masak nasi lemak yuk! Guna susu, x guna santan! ;)

Orait! Now 12.21pm! tengahari sudah.

Knp lambat? Ok.. bkn kak kiah masak lambat oke…
Tp encik fahmi dating kaco td.. dye dtg rmh lagi..
Tp kali ni alas an dye ok la… not bad.. alasan= htr barang klong.
Mmg klong past barang kat dye pon. So xkn nk halau kn? Hik3.
Ok. Dye ni ganas2 pon suka wat aku gelak.

Tp kami setakat ni jelah. Macam adik bradik. Xde prasaan. Mmg xde hubungan kluarga lansung tp family rapat.. aku dgn fahmi ni dah kenal dari aku form 3.. time tu aku g menolong majlis kt rumah mak sedara dye, dr situ kami bjumpa. Tp aku x rapat lg dgn dye, dye mintak no hp aku xlayan pon… tp dye rapat dgn klong. Dari situ kot dye dpt. Dulu dye ada la usha2 aku, ajk kapel & now kalu skrg slamber je ajak kawen depan2 mak aku pon. Tp bagi aku dye x serius, aku xtaw sjauh mana keikhlasan dye. Lagipon dye leh tahan playboy. Maklum la.. owg boleh tahan, tegap badannya, owg sukan.. keje pon ok. Kerajaan. Kreta mtor ada. Umo baru 22, tua setahun dari aku. Family dye pon pnh tny  kat abah aku nk satukan aku dgn dye tp abah aku jawab terus yg aku dah bpunya… ‘AIN DAH ADA TU.. OWG PERAK.. HEHE’ kata abah. Tp itu dlu.. skrg xde dah bah.. abah pon x brp tahu aku clash nie.. besenya kaum ppuan jelah tahu, huhu. Sbb kalu cakap dgn kaum lelaki, taw2 la. Kita sakit hati kat dye, last2 dgn lelaki len turut tkena tempias.

Apa2 pon, payah utk aku terima owg baru dlm hati. Sbb bagi aku, mmbazirnya aku kapel lama2… duit aku banyak habis.. masa aku banyak tbuang.. belum lagi ingatan thadap ALLAH.. ishh.. rasa myesal kapel tp apa2 pon aku trima takdir ALLAH.. Cuma aku tertanya2.. aku mmg ssh rapat dgn lelaki. Aku jg xde layan sgt lelaki. Salah no aku x layan, salah2 aku g maki. Tp tulah, dpt kat hazim ni aku jd cair.. tp bak kata owg, x baik kesal benda dh blaku. Dh smpai jdoh aku dgn hazim kat cni.. aku doa jelah dye bahagia dgn pilihan dye.. walaupun dye kompius.. yg penting, aku nak hidup tanpa dye. Betapa deritanya hdup bila tiba2 clash.. aku rs nk gila.. selama ni hdup aku byk bgantung pd dye. Gelak tawa aku hanya dye tahu. Tp bila dye xde, baru aku sedar, betapa aku xboleh kehilangan dye, betapa aku memerlukan kawan… dan selama itu jgk aku ssh nk berblog.. jiwa aku seakan mati utk bkata2. Sakit kn putus cinta? Tahniah buat yg bcinta, bkahwin & bagia.. mmg korang sgtx1000 beruntung…

sekian.  12.38pm.  19 dec 2010-hujan sgt lebat~

p/s: nk men facebook lak.. ;p

Saturday, December 18, 2010

bacalah buat yg belum kawen.. ;)

Kehadapan bakal suamiku (harap-harap ada satu saja kamu).
Oh, Laling (boleh saya call kamu laling kan?)

Laling, saya tulis ini bukan sebab saya sangap nak kahwin laling, walaupun biological clock saya dah tik-tok-tik-tok –kesha dah dengan saya ni. Bukan juga untuk menyindir dan meletak syarat tinggi2 ala puteri Gunung Ledang laling, tapi nukilan ini hanya semata luahan hati saya.

Oh Laling (chewah geli pulak dah ni)
Laling, I hope time I jumpa you nanti, you dah bersedia nak settle down and kahwin. Wah laling, geli you vaca statement I kan? Tapi laling, I tak suke couple-couple. Couple dua tiga empat lima tahun pun, last2 putus jugak. I tau laling, ramai lelaki ni couple sekadar nak melepas kesunyian je. Maklum la kurang kasih sayang dari mak. Tapi tanggungjawab tak ada. Paling tak best kalau yang mau geli-geli aje. Eee tak suka la laling! Tambah dosa je tau kapel ni.

So kalau kita jumpa nanti laling, tapi saya jual mahal, laling jangan marah tau. Kalau saya tak boleh dating, you mesej saya dalam Facebook pun tak pe. Jangan mesej2 gersangsudahla! Saya report sama itu Mark Zuckerberg!

Oh laling,
Kalau nanti saya first time jumpa laling saya tanya dah Solat Subuh ke belum, laling jangan marah tau. Wajib tau laling saya ni tak tinggal solat. Saya tengok rakan-rakan saya selalu merungut pakwe die tak bangun pagi. Hantar mesej “good morning” pukul enam pagi haram tak balas. Ring-ring telefon die tiga empat minit pun tak angkat. Last-last pukul lapan baru mesej macam orang mamai “sorry sayang, I baru bangun…makan jom.” Ohh!! Tampar laju-laju! Okeh laling, nanti kalau dalam proses mengenal diri saya miscall-miscall pagi-pagi laling tak angkat…siap laling!


Pastu laling mesti tau Imam kan solat. Paling tidak surah2 lazim pun jadikla pun jadilah. Qunut pendek Qunut panjang dua-dua mesti tau. Ye la, bukan ke kahwin ni macam bina masjid. Mana ada masjid boleh fungsi kalau takde Imam? Laling kata macamlah saya tak pernah tinggal solat? Eh, of cozz la saya tinggal solat, saya kan perempuan. Kikikiki…


Oh laling,
Kalau awal-awal kahwin nanti saya masak tak sedap laling jangan marah ek. Biasa la, sebelum ni masak untuk mama and papa je. Dah diorang suka garam banyak tu, minyak banyak ni. Tup tap laling kata banyak sangat pulak. Laling, nanti laling tegur la baik-baik. Kata “masakan sayang sedap, lain kali kurang skit garam je.”. penat tau saya masak.

Jangan pulak asyik2 makan kat luar sebab saya masak tak sedap. Paling kurang pun bagila buku resepi sebuah dua untuk hari jadi. Takpun periuk nasi Faber atau Elektrolux. Ni tak, asik-asik lupa je tarikh hari jadi dan hari anniversary kita. Sedih tau kita. Time ni la saya tunggu laling balas segala jerit perih saya masak dan jaga anak laling….

Oh laling,
Tau nanti tak lama lagi bila kahwin laling mesti mau anak. Kalau boleh satu pasukan bolasepak laling nak kan? Ye la, nanti boleh la jemput Chelsea datang KL buat friendly match! Anyway laling, I on je (wah terkejut kau!). Tapi syaratnye laling kenalahtolong-tolong kemas rumah dulu, handle lampin anak sama-sama, paling kurang tolong hidang apa yang saya masak.Penat laling? Saya pon penat gak. Laling pikir, kerja saya 8-5 hari-hari. Balik rumah terus masak makan malam, tukar lampin anak kemas rumah, cuci pinggan, basuh baju…lepas tu kena layan laling pulak. Heisss…kalau kurang layan laling nak jadikan tu alasan pasang dua pulak!

Senang-senang laling, kita upah bibik sorang. Takpe laling, I bayar separuh you bayar separuh. Yang penting kita bahagia…ke laling bahagia?

Oh Laling,
Kalau nanti you jalan-jalan dengan I (of cozz lepas kahwin ok), laling jangan la malu nak pegang tangan. Ni saya tengok, pasangan suami isteri, suami jalan depan, isteri jalan punyelah kat belakang dengan anak-anak, laling. Paling tak best couple-couple muda remaja lalu sebelah boleh pulak bermesra-mesraan. Tangan tu lekatttt je kat pinggang ok.

Laling, kenapa kita tak boleh macam tu? Malu ke laling? Saya tengok suami Arab boleh je pegang tangan bini dia. Bini kemain purdah lagi.(of coz I taktau camne rupa bini die. Kot rupe cam Salma Hayek tak tau la).

Dan laling,
Kalau laling tengok awek-awek cun depan mata jangan la lalingsweet-sweet jelling-jeling pulak. Kalau laling type yang gatal depan-depan saya laling pi usik dia lagi. Amboi laling, laling suruh saya pakai tutup aurat segala jadi wanita muslimah, tup-tap bila laling keluar dgn saya laling pi tengok yang baju singkat macam Fasha Sendat. Apa laling kata “dia pakai macam tu laling tengok la?” Laling, dia pakai macam tu dosa dia dengan Allah aje. Tapi bila laling tengok laling pon tumpang dose sekali. Laling nak? Laling kata laling tak boleh tahan diri dari tengok? OK laling, next time kita keluar saya pakaikanblindfold ya. Dapat jugak pahala saya menghalang zina mata. Hihihhiihhi

Laling,
kalau you betul, betul sedia, I tunggu you lama-lama pun takpe. Maklum la I tau payah nak simpan duit untuk masa depan. Papa I pun makan megi je dulu taw, sebab nak kumpul duit kahwin. Tapi laling, kena la ingat untuk berjimat cermat. Jangan laling merungut sebab kos kahwin tinggi, tup-tap-tup-tap, laling pergi beli iPhone 4. Haa~~ kalau kahwin nanti lagilah. Jangan sengkek kalau anak nak beli coklat Tora Datang Lagi Dengan Mainan Pistol Air tapi laling boleh pulak pergi beliLCD TV. Apa laling kata, itu keperluan kita bersama? Ah, laling sorang je yang akan tengok TV nanti. Mesti laling kongker tengok Chelsea main EPL kan….

Laling, kita tak payah hidup kaya raya pun takpe. Kalau gaji laling kecik, kita campur dua jadi besar. Tapi jangan mengada-ngada nak anak ramai pulak kalau gaji kecik. Tak termakan diorang nanti. Bukan apa, saya cuma ingat kat anak je. Saya dapat makan separuh pinggan takpe. Asal anak dapat makan sampai gemuk macam Giant. Kalau tak dapat fulfill syarat tu jangan harap nak kahwin dua laling!

Cuma ingat laling, cari rezeki halal. Kalau halal, dengan perancangan rapi insyaallah laling, kita senang.

Sekian sajalah laling. Hope to see you soon! ^_^

Tuesday, December 14, 2010

aktiviti 14 dec 2010

menganyam ketupat palas!
ilmu baru ni taw? hahahha..
;)
sesape yg nk wat tempahan, boleh la hubungi aku.
kagh3
pahsan..

aktiviti 13 dec 2010

hik3..
aktiviti sy hr ini adalah...........

MENJAHIT BEG!

yeahhhh...
idea sndri, 
barang sndri, 
buat sndri..
sorang2.
 dr 9pm-3am. hehehe...
sgt best..
rs kusyuk lak buat bnda nie..
modal?
rm2 jew, zip beg.
kain, ambik jeans lama.
benang kebas mama pny.
mesin jahit pjm mama pny.
hahahhaaha.... 

Psssttt.. tp bila buntu nk wat, gi kaco ma tdo..
tny cane nk wat smbik wat muka jebik nak nangis..
kagh3...

*adik jeles.. beg ku sgt ROCK!*

Sunday, December 12, 2010

macam sial..

mmg aku panas! mmg aku nk maki!
maaf la.. aku jarang maki2.
tp mamat ni mmg nk kena.
bajet alim, bagus. umo 27, keje supervisor logi petronas kat bapak aku.
dh sminggu dye duk sbuk kco aku dlm fb.
mula2 aku sambut pkenalan dye, aku ingt mmg dye ikhls nk kwn. mintak no hp. aku bg.
nk cakap psl agama. so xkn aku nk sombong.
lps tu mula kua ayat2 cinta.
ckp xkn tinggalkn aku, nk setia, rela tggu, nk kwen, bla3.
aku duk bahasakn diri sy awk, dye duk mgatal panggil aku ayg, abg!
mmg aku TERSEDAK oke?
sangat sangat geli!
hr2 tagih nk jmp, tagih kata cinta dr aku!
ok, then aku ckp elok2, aku still xnk kapel2. 
dye yakinkn jgk dye sanggup tggu!
pantang aku on9 trus je sapa knp ayg x tego abg... WTF! 
aku xnk.. aku dh ckp baik2. asal ko ganggu hdup aku?
tp aku xde mcarut lg la...
smp 1 tahap, aku lambat bls chat kt fb, dye sedap2 kata,
'hey, layan jantan mana ha? siap. jaga2 la..'
aku pon wat bdoh jew, dh aku tgh tgk movie.
pastu suka2 sebut sume nama lelaki yg aku komen dlm fb.
siap tanya sp SYAHMI HAZIM, 
hoy mangkuk! ko sp nk konkong hdup aku??
aku sabar lg.. aku ckp awk xde hak nk larang sy kwn sp2..
aku xde maki lg la..
aku rimas! setiap masa dye kco aku on9, bila aku x on9 dye call.
aku x lyn. dye msg, paksa ajak jumpa, siap ckp nk cari rumah!
hey!! heee.. ada jgk manusia camni...
pastu asyik msg, love u, muahhhhhhh!
geli ok?? GELIIIIIIIIIIIIIII! dgn ko aku sangat2 GELI!
coz sikit pon x tlintas dlm fkiran nk kapel dgn ko, nk kwen dgn ko!
aku taw kwn ppuan aku ni kenal dye.
then aku tny ppuan ni sal mamat ni. sbb dye sangat2 nmpk tua, cam x sesuai 28 thn.
ppuan ni ckp knl, n dye ckp mamat ni, mamat ni EXBF kwn baik dye. 
so lg la aku mls lyn.
aku tny mamat ni ok ke?
then minah ni ckp, x ok. perangai buruk. SO?? 
thennn..
AKU REMOVE DYE. 
aku tgk smua famly aku, dye ADD. ko bajet tu masa depan ko la? bakal ipar2 ko la? CIT!
tmasuk K.LONG. aku msg along, REMOVE MAMAT NI. DYE GATAL.
k.long ckp, patut pon, kaco semacam jew. 
SEE??? 
bmulalah kisah... 12.12.10, 10.50PM-11.30PM.
td tetiba mamat ni msg hp, marah2 aku.
amboi sedap mulut kata aku sebar kata ko jahat.... kata aku mlut murai. siap doakan dpt balasan dr Tuhan..
weh mamat gendut! perasan alim!
aku da ckp aku x kutuk ko, aku just btanya, then ko sedap2 men tuduh lg,
kata reputasi ko dkt UITM tuh, dh jatuh,.
ckp nk sampaikan dakwah & usrah, tp thina dsebabkn mulut aku!
weh! aku x kenal kwn2 uitm ko tuh! aku xde mgata ko! asal ko ni truk sgt??
sebelum2 ni bkn men ayat jiwang nk mpos geli geleman aku baca..
tp bila marah...
cis. lebai ke tu? pdakwah ke tu?
kalu ko x jahat, owg uitm xkan mgata..
minah tu xkn kutuk ko. 
& isu ko dgn aku xde tsebar.
kalo ko baik, alim sgt, owg nk sebut nama ko pon tkot..
tp ni owg lagi kutuk.
pastu ko salahkn aku.
bg aku SIMPLE jew.
ko cermin muka ko.
layak ke ko kata ko alim.
dgn berMUAHHHHHH kt aku?
duk berperasaan cinta kononnya ko rasa mulia sedangkan aku dh ckp aku x trima?
& ko tduh aku hebohkan benda2 bodoh2 tu kat uitm, ko ingt aku ni kenal ke bdk uitm? 
msuk sana pon x ok? 
so sebenarnya ko dah FITNAH aku..
tp xpela mamat oi.. 
oleh krn aku rs ko ni desprate, dh tua, dh kurang waras, dh rs diri bgs sgt smp nk hina2 aku..
aku MAAFKN KO.. 
bkn sbb apa..
aku ksian kt ko..
sgt2 ksian.
harap lps ni xde dh jd mangsa ko.
sgt2 gerun...




*LEGA*

Saturday, December 11, 2010

sex tempat awam.

sgt lucu. hahah.
ok.
xbaik.
apa2 pon, kalu nk wat, wat la tempat len..
xpsl2 dh smua tgk...
baca ni nk taw lbh lanjut.


ni satu lg!
bwh jambatan pon ON.. 

 eh, korg tgk x video kat utube or facebook yg kapel cium kat BB tu?
yerkkk.. sgt geli ok.
depan umum.
then aku tgk pon camm.. ntah. gelojoh, xde feel! hahha...
yg ppuan tu plak, perghh.. goda smp laki tu lentok hbs! 
kuasa ppuan sgt bisa.. ;(
myb dh rmai tgk.. ;)
sp2 lom tgk, rmai2 doakn depa insaf k..
aku mls nk uplod, korg tekan je link bwh k? hahah

cpt2 kwen ok? dr mbuang benih2 ke tempat x spatutnya, bek kwen & bina waris2.
hoho...

aishhh... tetiba mau taw lanjut ttg ni sume lps tgk blog psl buang bayi td. huhu..

Tuesday, December 7, 2010

HpY BuFdaY tO Me!

xde nk ckp apa..
tq yg wish.
hehehe..
suke..
tp..
hope sgt dr smlm.. dr detik kul 12am..
yg ptama wish adalah dye..
tp.. 
bukan..
xpela.. 
tp.. 
bila bangun pgi..
lps subuh, msg dye msuk, wish.. 
hepi!! 
tp simple msg.. so k la. asalkn wish..
tp.
hope sgt hr ni 1 hr, asyik bdoa dye muncul dpn rmh.
tp xde..
so k.
nk wat cane.
ingt lg dye ckp dlu..
dye nk wat suprise.
myb dye pon dh lupa..
sbb kami pon dh xde apa2..
aishhhh..
sshnya nk lupa..

hepi bufday cah.. jgn sedih2.. moga sihat dr demam.. =)

Monday, December 6, 2010

SELAMAT MYAMBUT MAAL HIJRAH 1432~

esok... x, mlm ni. 
maal hijrah.. yg ke 1432..


aku bharap dgn datangnya tahun baru ini..
segalanya btambah baik..
ayah aku makin sihat..
mak aku makin ceria..
abg aku makin byk job.
klong aku makin bsemangat & sembuh emosi dr excident..
adik aku makin menjadi dewasa & rajin..
dan btambah la rezki kami skeluarga.. makin sihatlah kami.. 
& dpermudahkan segala urusan.. hanya Allah SWT yg mampu mberikan segalanya..
kami telah berusaha Ya Allah.. kini kami btawakal kepada-Mu....
dan aku?

esok 7dis10,
bmula tahun Islam baru..
bmula umurku yg baru..
21 tahun~
Selamat Ulangtahun Kelahiran Siti Nor Aisyah.. =)


dgn ini..
aku bdoa.. aku lupakan dye.. lupakan cinta ini.
aku xmau bcinta. aku xmau.
krn ianya maksiat..
yg mghampiri zina.
aku nk jd seorg yg serius dlm blaja,
walaupun cinta dlu xpnh kco mood stdy aku, tp aku tetap xnk..
aku seorg yg tkot sakit.. tkot bdendam.. tkot mbenci owg.
aku xnk tu sume. 
ckup la.. dye yg trakhir..
aku mls pk.
aku nk blaja..
aku nk sibukkn diri.
aku nk ptime.
dlm 10 thn ni..
aku nk wat PHD.. 
aku nk bw 1 fmly ke Tanah Suci Mekah, Insyaallah.. 
semoga dpermudahkan semua,,
Insyaallah.. Ameen... Tawakaltu annallah..

xtaw penat apa..

penat..
xtaw penat apa..
makin penat..
bangun pg lewat pon.. smbung tdo depan tv..
tgk tv..
buka yahoo..
nampak msg dye..
dye wish bufday & mtk maaf krn mgasingkan diri..
makin penat aku bc..
makin serabut..
makin stress..
sakit hati..
no mood..
benci..
tp knp?
ntah..
aku x taw.
cuma aku mls bckp.
mls bgurau.
mls senyum.
aku just nk tdo.
tgk tv dgn aman.
xnk kemana2.
aku xtaw knp aku bgini.
tp aku hilang smgt.
hilang mood nk wat apa2 pon.
aku cuma nk asar lps ni..
pastu relaks..
mandi..
mgrib..
& baca yasin..
myambut awal tahun...

KWN2.. SAMA2 KITA MBACA DOA AKHIR & AWAL TAHUN & BACAAN YASIN YE?
wsalam~


Saturday, December 4, 2010

Secret Garden~

tgh mdonlod citer secret garden...
best~
sinopsis:
The drama tells the story of Kim Joo Won (Hyun Bin), a seemingly perfect man yet with certain arrogance and childishness in him, and Gil Ra Im (Ha Ji Won), a stuntwoman whose beauty and body are the object of envy of top actresses. One day they went deep into the mountains and entered a strange house. A strange grandmother offered them chocolate to eat. The next day they found themselves changing bodies.

dlm Astro KBS ader iklan citer tuh. bru nk start 6dis. hik3..
aku khatam dulu la nmpknya...

PASTA pon da khatamm...  wink!~
sinopsis:

Pasta” covers the dreams and success of a young woman who aspires to become an elite chef at La Sfera restaurant.
Seo Yoo Kyung started her career as a kitchen assistant at La Sfera restaurant. She eventually works her way up to become a chef.
Choi Hyun Wook is the top chef at La Sfera restaurant. He studied the culinary arts in Italy and started out as a chef assistant at a hotel in Sicily. Hyun Wook eventually worked his way up to become the most widely recognized Italian chef in Korea.

nk jgk? nah.. MCM2 cter korea lam tuh..

SeNyUm!

senyum!
xperlu kata apa-apa..

huhu.. sgt suke lagu itu..
turut tsenyum jadinya..
turut raping jadinya..
*kalu anda tsenyum, owg len turut tsenyum..*

cenyum cani taw? hik3

Friday, December 3, 2010

8 Tanda Anda Sakit Buah Pinggang

Posted: 30 Nov 2010 11:34 PM PST
Kebanyakan kita memang tak perasan jika menghidapi sesuatu penyakit. Terutamanya pada peringkat awal. Sering beranggapan yang ia hanyalah sakit biasa saja. Ataupun memang memandang remeh akan hal tersebut. Mungkin ada yang kata;

"Eleh, sakit sikit jer ni. Takyah lah awak risau. Kejap lagi baiklah tu."

Sebaiknya anda harus peka dengan keadaan kesihatan tubuh sendiri. Lakukan apa yang patut sebelum sesuatu penyakit tu melarat. Contohnya, jika nak tahu sama ada anda menghidapi sakit buah pinggang atau tak, cuba lihat tanda-tanda di bawah ini;


1. Bengkak Badan

Mengalami bengkak air yang teruk dan rasa sakit pada pinggang, kaki dan bahagian dalam tumit kaki.


2. Demam

Mengalami demam yang berulang. Contohnya - anda demam beberapa kali dalam seminggu.


3. Gatal-gatal Badan

Sekiranya seluruh badan anda mengalami gatal-gatal, ia menandakan badan anda banyak toksin.


4. Hilang Selera Makan

Selera anda hilang secara tiba-tiba. Bila makan, terasa macam nak muntah. Kesannya, anda akan mengalami penurunan berat badan secara tiba-tiba.


5. Kerap Buang Air Kecil

Kerap buang air kecil(kencing) di waktu malam. Tapi setiap kali kencing, hanya sedikit saja yang keluar.


6. Mudah Letih

Anda akan berasa mudah letih berbanding sebelum ini. Kalau selalu anda boleh melakukan aktiviti lasak tanpa masalah, tapi kini prestasi anda dah tak seperti biasa.


7. Sakit Kepala

Anda sering sakit kepala yang berpunca daripada tekanan darah tinggi.


8. Sakit Pinggang


Sakit Pinggang


Anda terasa macam menyucuk-nyucuk dan sakit di bahagian pinggang. Rasa sakit pada bahagian dalam dan bukan pada tulang.

Ada sesetengah anda ia datang sekali-sekala dan sesetengah yang lain pula merasainya secara berterusan.



Sekiranya anda sedang mengalami memana tanda di atas, beberapa petua boleh dicuba untuk dijadikan ubat. Antaranya;



dan



Mudah-mudahan sedikit sebanyak ia dapat membantu anda yer.