Wednesday, December 30, 2009

yeahhhaaa! dah smp k.l!

yehaaa  hotak ko!
ko ingt aku happy??
sp gak yg suka balik dr bcuti? cuba habaq mai??
aku malas... letih!
td bru smp kul 6.30pm dr kul 12pm..dungun-k.l...
lenguh bontot...
tu hr ni, klu balik lwt lg alamatnya mcm dulu2 la, 12-14 jam dlm bas smp aku muntah2!
balik2 xde hapa pon nak makan! semua brg makanan dikosongkn ari tuh.. 
yelah, sbulan lbh balik, xkn nk tggl ikan goreng bwh saji lak kn?
so..
sapa nk teman aku shopingggg?????
plz! aku xde sapa2!
hosmate balik sabtu ni! aghhh.. 4hr kseorangan!!
mau beli beras.. ikan.. ayam.. bla3..




lallallalllalala..
aghhhhhhhh..
hmmmmmm...
prutttttttttttttttttttttttttttttt...

agak luas lubang idung mamat ni kn? cmne nk wat erk? =p


rumah lagi.. last..


dr tepi..


bbelas kaki.. tp lupa.. tp mmg tggi.. sama tggi dgn ibu atap


dr blkg. perubahan akan blaku disini. tp kontraktor guna idea sndri..


kayu pacak/penahan utk tahan 'bing' apabila diletakkn simen. (trg pggil bing, tmpt len xtaw la..)


tapak asas tiang- ditutup spy xde yg kene rodok..


erm... xtaw pggil apa.. tp dye potong2 kayu pastu paku pada playwood tuh.. ye ke eja tuh? hahah..
then benda ni diletakkn bwh 'bing' utk mbentuk bulatan tu kn.. alah.. 1/4 bulatan kot?

actly, x smpt nk ambik pic b4 balik.. tggu jelah siap...
khamis ni dijangka semua siap..

Monday, December 14, 2009

pregnant??

baby aku yg keempat

baby aku yg kedua

baby aku yg pertama & ketiga

siot kan?
hahahha..
lom "kahwin" tp anak dah kua 4! kua ikut mn tu cah oi?
tenuk la ko nie...
aku mmg suka baby..
mana2 tempat aku jumpa baby msti aku cubit pp.. 
mana2 mak depa yg bz nk bli brg ke, nk mkn kt mjlis ke, aku rela x mkn ag, sggp p tlg kelek baby depa..
baby2 ni pon suka aku.. so apa aku blh buat kn? hahahha..
x usah kata baby, budak2 pon tangkap cintan!
seyes! first time aku p kdai makan nasi ayam kat kerteh, budak laki tu encem bangat tp umo baru 5 tahun, mak ai... teror siot. ckp pandai, kira pndai. tlg mak dye bniaga, ambik order kami.. aku borak2 dgn dye, kaco dye kira2.. kadang2 agk tkot bila tgk dye angkt gelas minuman utk kami walaupun 1 persatu. so aku perhati bebetul & mlut potpet2 swuh hati2.. 
time balik tu, aku sempat pusing pdg budak laki ni & senyum kt dye, dye ckp..
"bye kakak.."
"i love u..."
aku tgelak, mama aku lg la! abg budak tu tkejut! hahaha.. dr mn budak ni blaja lap2 u nie.. eh, kompius!
apa2 pon, laju je aku bls, i lap u 2 baby! hahha..
siot je aku..
gangguan seksual telah berlaku...
ngee~~

ok
aku nk kembar.
seyes!
why?
ntah.. 
hahhahahah
siot ko cah!
betul, x tipu! aku makan pisang kembar lg taw?
belah abah ada kembar..
tgk dpt kembar cam best jew.. 
baju sama.. muka sama.. tkedek2 jln pimpin tgn bsama.. sweet gitu!
nk..
tp ntah.. hahah.. mama ckp ssh wooo nk jg!
if aku dpt kembar kn, lps tu stop r jap kn?
xyah la branak ag.. skli kua dpt kembar, 2 ok la.. jgn 4 sdh.. trus ckup jadinya..
trus pengsan aku nk jaga.. 
hahahha.

yelah.. aku dah msuk 20..
nenek aku dh ada 3 anak time ni taw? 
aku apa ada? hehe..
yelah.. mn ada owg nk aku..
x laku-laku.. ibu2 bapak2 siapa yg pny anak.. bla3...
menci lagu tu! tp nynyi gak.. ahaks..

mama ckp aku mmg suka budak.. aku mmg bagus lyn budak. bahkan if bagi baby baru lahir pon aku leh jg. mmg btul coz aku ada pgalaman skit2.. tp aku ni baran..
x marah xpe, kalau marah.. hmmm.. mama ckp dgn anak2 aku rebus wat sup.. garang pny pasal..
betul ke? myb kot.. atau myb juga bila ada anak aku makin bsabar? sayang anak woo..
sayang anak kena tangan2 kan.. tp xleh slalu sgt, anak jd x takot..
tp aku rs kesabaran aku semakin menebal skrg sjk jd guru pelatih nie..
duk bdepan dgn murid bukan senang... smp skrg murid2 still dtg rmh aku.. huhu..
padahal aku masuk kelas depa sekali sj! sekali beb!!

ntah la.. 
brp byk ntah la ecah oi!
erm..
aku xnk kawen lg sbnrnya..
aku tkot ggu pelajaran..
aku ada 3 tahun uk dihabiskan..
aku ada 6 sem utk ditempuhi..
aku dah slesai 2tahun stgh...
5 sem baru tamat... 
sdh separuh pjalanan aku..
makin lama makin sukar.. makin sakit.. makin pkai byk wit.. uh...
byk bnda aku pk...
ada juga beberapa lamaran yg nk masuk tp aku hold semua.. 
sbb hati aku keras..
sbb aku xnk.. 
if ada jodoh, ada la.. 
aku nk pastikan akak aku kwen dlu..
aku hny ada sorang kakak, sorang abg, sorang adik.
yg pasti, aku paling rajin.. ekekekke...
seyes.. mana2 majlis, xde aku mmg kelam kabut..
sbb aku ni suka menolong dlm mjlis2 nie..
so.. if aku kwen dlu.. ksian plak akak aku.. 
kan mjlis dye, tetiba aku buncit ke, dah xleh tolong...
so, bio la lepas semua2 dlu, baru aku pk sal kawen...
buat sapa2 (mcm la rmai) yg nk kawen dgn aku..
tunggulah aku..

kahkahahahahhahahhahah......

nyte!

Sunday, December 13, 2009

majlis tahlil di rumah k.long, besut.

sebenarnya majlis ni adlh lbh kpd niat k.long yg nk buat makan2 skit sebaik shj dpt gaji pertama setelah dpt keje baru yg agak ok sket.. last year dpt koje kt JPN kurang sket gaji.. This year dpt koje jd pegawai kt pjbt pertanian kira ok la.. gaji pon perghh..

so.. dah planning mcm2...
nilah yg terjadi..
11 november 2009.. selepas sembahyang jumaat.
kalau ikutkan plan, jemaah masjid dijemput dlm kurang 50 orang, orang2 sekeliling mybe dlm 20-30 orang. bajet dlm 70 orang je dtg. tp tiba saatnya, penuh 1 rumah dgn jemaah, malah ada yg masih berdiri kat luar rumah kerana x  muat nk masuk dlm! thanks to all kerana bkejar ingin melakukan solat hajat & tahlil buat kami.. tp tahlil ni mama hajatkan utk semua umat islam.. xperlulah nk wat list famly sana, sini, nama itu, ini.. xpyh.. trus buat umat islam, kn senang..

tetamu yg hadir lebih dari 120 orang.. tp alhamdulillah, makanan cukup...


dah susun meja leklok..


ni dye tuan rumah.. masih muda.. umo 22.. masih bujang. ahaks..


lauk pauk.. menu2..
daging singgang
ayam masak sambal merah
ikan bakar
budu
sambal belacan
ulam-ulaman





Thursday, December 10, 2009

projek sambung rumah 7dis09

membuat lantai..
lama juga, 1 hari dr pg smp petang baru siap..
order lg 10beg simen, batu 1 lori..






ni baru asas.. 
friday ni baru wat bebetul pny, yg kemas.
wat sama tinggi dgn parking kreta yg asal. 
mozek maybe lambat lg letak coz design yg abah kehabisan stok..
~sekian dulu~

Monday, December 7, 2009

projek sambung rumah 6dis09



projek membuat pagar rumah & garaj kereta..


batu bata yg perlu ditutup supaya x basah..
di bahagian ini akan dibuat lantai mozek2 besor & kasar.. lom beli ag jenis dye tp rasanya mcm kat dataran pejalan kaki.. ahaks.. ntah la.. utk park second kereta.. third muat juga kot..


ni adalah mozek yg akan digunakan utk ditampal pada pagar depan pintu masuk

sudut yg maybe akan dibuat kolam ikan. di bahagian segala alatan disandar tu akan dibuat air terjun.
 (dibuat dinding seperti batuan air terjun/gua)
so air terjun tu akan terus jatuh dalam kolam ikan & akan menghasilkan bunyian yg menenangkan.
lampu juga akan diletakkan dalam kolam ikan tu supaya mendapat pancaran
yg cantek bila dibuka pd malam hari..


pagar bahagian depan dimana mozek2 diatas akan ditampal di batuan yg blom siap tu.
didepan pagar ini juga akan dibuat lanskap.. ditanam dengan pokok2 bunga yg renek supaya tidak menghalang pandangan..


pandangan dr depan rumah.. pintu gate kedua..


dari sudut tepi rumah.. beranda ini juga akan dilekatkan dengan mozek2 kcik, digantung dengan pokok2 bunga orkid kesukaan mama, & diletakkan kerusi rotan utk ruangan rehat..


dari sudut tepi rumah pd bahagian dapur.. kolam ikan tu akan dibuat dalam 2 kaki je lebar sepanjang pagar (macam huruf L)  tu ha sbb nak jimat ruang & mengelakkan perkara x diingini berlaku sbb rumah kami ada kedai runcit di bahagian dapor.. takot budak2 jatuh bila duk men kat kolam.. kolam pon x buat dalam2 janji panjang, cukup la ikan2 duk men lari 100meter.. ahaks..

p/s: segalanya hanya perancangan, x taw kolam ikan akan dibuat x coz maybe abah cakap sudut tu akan dibuat pejabat.. ntah ler..

sekian dulu laporan hari ni.
tadi sampai lagi simen dlm 10beg & pasir 1 lori sederhana besar..
esok maybe buat lantai. mesin uli2 simen hok bosar warna kuning pon baru smp kul 8pm td..

~..bereh dulu...~

uh! dah 20! *-*

7 dis 09..
uh.... dah 20 taun maaa....
uh... nombor 2 tu x tahan.. 
semalam baru no 1! 



ekekekke.. apa2 pon thanks to all yg wish besday kat aku.. ramai sangat!
blom 7hb pon dah 3 orang wish? masuk pkul 0.01am apa lagi! tik2..tik2.. mesej asyik masuk..
dalam tagged? dalam facebook? dalam yahoo? semua wish.. lebih dah 30 kot? 
x sampai sejam lagi ni..
baru pukul 0.53a.m.. hehe.. apa2 pon thx to all..
aku xnk la pape.. just ucapan sayang tulus & iklas dari korang dah cukup..
doakan aku segala2nya berjaya..
terutama hampirkan aku pd seorang wanita solehah.. amin.. hehe..
love u all...
if sesiapa tny aku sambut x besday, x! sebelum2 ni umo 19 ke bawah blh la sambut kat serata malaysia sambil cuti2 malaysia tp dah no 2 kat depan nie, ekekeke.. bukan tua.. matang.. bjimat.. eheheh.. tp siapa2 nk ajak makan aku on jew.. x gitu namy sayangku? 10hb aku dh kena book! =)
thanks to all..
i love u so much..


p/s: hr ni xde owg baling tepung lg.... sis & bro xdew.. =)

Saturday, December 5, 2009

busy..

otw dlm merancang bisnes baru & mendaftarkan bisnes..
awwww...
nantikan kemunculanku...
zussssssssssss!

Thursday, December 3, 2009

PROMOSI HEBAT!



offer hebatt!! sila klik! tengok dulu baru beli!

PEREMPUAN SILA BACA!

INFO: BE CAREFUL..!!! Wash all new bras and new clothes before wearing!! (18 SX & 18PL)

Very graphic…..open with care.. But its important to let as many people as possible know. sorry guys. had to forward.....

YOU MUST READ BELOW BEFORE LOOKING AT THE PICTURES. SHARE THIS WITH YOUR WIVES, DAUGHTERS, SISTERS, FRIENDS……. ANY WOMAN

Recently there was a news story regarding a flesh-eating bacteria found in new clothing shipments to Walmart & Sears stores in the USA . These are the first pictures I have seen regarding that very subject. This is something that is a very real and very serious concern as you will see. Ladies please make it a habit from this point forward to wash your just purchased undergarments before wearing them or spinning them in the dryer. This is sensitive. Please share with as many women and men that you know. Our undergarments are made in different parts of the country, sit in boxes and go through many hands and exchanges before we purchase them for ourselves.



Klick pada read more untuk image seterusnya....






GUYS SHOW THIS TO YOUR WIFE'S, MOTHERS, GIRLFRIENDS, SISTERS, MISTRESSES……... ANY WOMAN!! THESE ARE VERY GRAPHIC PICTURES!

TO ALL, PLEASE WASH ALL BRAS, UNDERWEAR (ALL CLOTHING) WHEN YOU BUY BEFORE WEARING THEM. YOU CAN THROW THEM IN THE DRYER FOR A QUICK SPIN TO KILL THE PARASITES TOO!!! I SENT THIS BECAUSE I DONT WANT TO KNOW THIS HAPPENED TO ANY OF YOU AND I DIDNT TELL YOU ABOUT THIS...!!

COPY FROM- BUJANG SUSAH

Monday, November 30, 2009

pantai..

aku suka berada di pantai..
jauhi kesibukkan & hiruk piruk kota yg membingitkan..
berada di sebuah pulau...
terbaring senyum di bawah cahaya rembulan..
ditiup sang angin bayu perlahan-lahan...
menadah telinga mendengar alunan ombak mengasyikkan..
bersama burung-burung berkicauan...

~yeah.. in planning nk ke pulau lagi!~



Friday, November 27, 2009

apa cer aku nie?

hye all..
selamat Hari Raya Aidiladha!

cik ecah kepoh mula menerjah blog!
sebenarnya aku tlampau la bz.. 


hari pertama sampai dungun 23hb, waktu malam.. just rehat2..
hari kedua kemas rumah dr depan sampai blkg.. dr dalam sampai luar..
hari ketiga ikut k.long pi meeting kat ajil, kuala berang. malam tu balik rumah k.long kat besut.
hari keempat duk je rumah k.long & tido je dr pg smp tghri coz badan lemah.. ptg tu balik singgah Giant Trengganu cari barang dapo utk masak juadah raya haji... malam tu turun dapo rmai2 aku siang ayam, kemas itu ini... x henti2.. nk rehat jap kul 11 tertido plak.. kul 2am terbangun.. 
balas msg beberapa orang..
hari kelima.. hari nilah.. hari raya haji atau aidiladha.. 
awal2 dah bangun, pom pang pom pang duk sebuk kt dpo hidang itu ini, 
basuh segala pinggan mgkuk & kuali2 (sbb smlm ttido x smpt kemas) pastu kemas, 
sapu2 ruang tamu hingga ke dpo semua, kat luar dll.. 


bila dah siap semua, family pon dah ke masjid utk solat raya, aku baru p gosok baju & mandi.. 
(aku x p msjid, harap faham k..) bukan malas k.. aku x pnh miss solat2 raya nie..
pas siap semua2, tggu je fmly balik solat & makan sama2.. duk dlm tggu fmly balik sempat la on9 jap.
pastu tgk tv.. borak2.. jiran dtg.. time kul 12 tido lg.. heheh.. 


ptg tu k.long kejutkan ajak p Mesra Mall..
ok juga Mesra Mall ni.. bosar.. ada Giant (skrg TMC),Bowling, wayang.. ok la.. not bad..
tp  parking penuh siot.. jalan pon penuh dgn kreta2.. trengganu mmg jam la gua ckp kan.. 
sume plat kreta luar2 jew. al maklum.. raya kn... raya pon shoping ka? 
then balik.. tgk tv.. on9.. makan2.. tgk nur kasih...


now depan lptop..
aku rs mcm khilangan sesuatu.. 
why?





Tuesday, November 24, 2009

dah sampai!!

now dah de kat dungun..
otw balik tu dr kul 1pm-8pm. tulah paling lama aku rs.. biasa 5jam dah smpai.
semua gara2 jln jam, rosak, & banjir..
kampung aku mmg banjir.. rumah2 yg tanah rendah tu semua banjir..
ptg ni aku nk p tropong bg menghulurkan bantuan... hahahha.. kunun la kn..


pantai pula pg td ms aku kua utk gi pasar, kelihatan pasir pantai melimpah ke atas jalan.
thats mean semalam air ombak terlalu kuat sampai melimpah ke atas jalan raya. 
ombak pon tinggi aku tgk td. air keruh sangat & buih2 tinggi.. tp cantek..


laporan harga makanan laut pulak agal mahal..
ikan aya/tongkol dlm RM5-9 dlm saiz tgn aku jew.. sekor la..
ayam plak RM6 sekilo..
ikan2 len dlm RM 7,8 sekilo. biasa kt kg aku ni dlm RM5, 6 je.. 
tp xpela.. para nelayan sanggup turun ke laut utk mcari sesuap nasi kepada anak2, kalau kita berkira utk membeli, siapa lagi nk beli kn?


balik dr pasar td dlm kul 11.30am.
terus je kemas rumah, cuci tandas, mop lantai, sental sink dll smp kul 1pm..
rumah ni ada ckit pblm coz blaku kebocoran atap di bahagian dapur.
time2 hujan ni xde owg nk panjat @ ambik upah.
so aku decide nk panjat sndri bila hr panas ckit.. ala, senang jew.. tapung je pon.. insyaallah ok.
pagar baru pon dah hampir siap. tunggu buat lantai, melah/kemasan dinding.. 
(owg ganu pggil melah)


ni duk on9 jap.. 
petang skit nk kemas laman rumah. aku x kira, nk wat lanskap gak! ekeke.. sori abah...
nanti dah panas skit aku nk dirikan bata.. ada 2 dinding lg blom siap.
nanti aku letak pic2 k? malas ckit skrg..
badan masih lenguh2 balik dr sunway lagoon.. hehe.. 
muahhhh.. bye..


sekian sahaja laporan dari aisyah kepoh, Dungun, Terengganu.

Thursday, November 19, 2009

perkosaan wanita!

PERKOSAAN VISUAL (wanita kena bace)

Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).

Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki. Adalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifikasi permukaannya hanya dengan melihatnya saja. Saatnyalah kita untuk berhati-hati.

Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin 2 arah?. Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya 2 arah tapi untuk di Public Area do this thing :

LAKUKANLAH TEST SEDERHANA (TEST KUKU JARI)

Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah ! Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKU JARI". Tidak perlu membayar. Mudah dilakukan, dan ini mungkin boleh menyelamatkan anda dari "PERKOSAAN VISUAL" !



Para wanita : beri tahu teman-teman anda yang lain.
Para lelaki: beri tahu istri, anak perempuan atau teman wanita anda

Wednesday, November 18, 2009

dad cll tadi..

kring kring...


aku: hello daddy..
abah: helloo.. ain nak balik dgn flight kew?
aku: nak2.. tp mama ckp mahal.. xpe kew?
abah: ain ada duit x?
aku: ada dlm tangan dua rts lebih2.. hehe..
abah: brp tiket? 
aku: satu tiga empat jew.. ain pakai wit ain pon xpe.. 
abah: napa nak naik flight?
aku: saja gatal.. hehe. bkn slalu pon.. 
abah: ok la.. abah belikan.
aku: eh xpe.. ain beli, abah bg no kad abah jew..
abah: xpe, abah beli kat sini jew.. nanti ain tunjuk ic kat subang tu.. ada la nama kuar..
aku: okey2, abah beli 23 taw, pkul 5 ptg. sampai kul 6, dang2 abah balik keje tu..ambik trus.
abah: okey.. nanti abah confirm k..
aku: okey.. ten q abah... hehe.. assalamualaikum..
abah: waalaikummussalam... hehe..


subang.. jauh x? xtaw g camne dr cheras ni... firefly.. napa pilih firefly? coz abah keje kat airport kerteh & firefly je ada kat kerteh tu.. napa x naik bas? boring, dah biasa, xlarat coz asyik demam.. nk nek yg cepat ckit! hehe.. nk pilih mestilah yg 40 min dari 6jam kan? mahal? erm.. bas RM40, flight RM135.. cmne? boleh la.. sorry bah.. saja nk manja2.. ahaha.. esok abah call tgk confirm x.. kalau x jadi pon xpe bah.. ain ok jew.. gerun gak naik flight sorang2.. subang plak x taw g camne.. angin plak x tentu.. takot juga.. hehe..


::sayang abah!::


abah ala2 pendekar merampas keris dari pengantin.. haha.. =)


Sunday, November 15, 2009

Rahsia tulisan~

aku ambik dari sini.. korang nak taw sifar korang p la cek sndri.. kagh3...
tp apa yg tertulis mmg kena dgn aku..



[Tulisan berubah-ubah]
~aku x pnh berubah~
Ada orang yang bentuk tulisannya tidak pernah berubah-ubah sejak dari dulu lagi. Ha..itumenandakan bahawa dia juga seorang yang sukar untuk berubah. Maknanya dia lebih suka mengekalkan personaliti dirinya yang sedia ada sejak dulu. Sebaliknya jika tulisannya sering berubah-ubah, bermakna dia sentiasa mengalami pembentukan dan pembangunan personaliti dirinya malah dia juga bersikap individual. Dari segi membuat sebarang keputusan, orang yang tulisannya tidak berubah sejak dulu lagi lebih tetap pendirian dan lebih tegas. Manakala mereka yang sering berubah corak tulisan mereka dikatakan lebih mudah untuk berubah fikiran. Bukan bermaksud mereka ini tidak berpendirian langsung tapi keputusan mereka itu masih boleh dipengaruhi oleh orang lain.



[Saiz tulisan]
~tulisan aku kecik2~
Kecil- Bentuk tulisan kecil ini menandakan dia seorang yang berfikiran jauhdan bersikap akademik. Selain itu dia juga sebenarnya seorang yang sensitif dan mudah tersentuh jiwanya.


[Bentuk tulisan]
~tulisan aku lebar2~
Lebar- Ia menandakan bahawa dia seorang yang aktif dan suka melibatkan diridalam pelbagai persatuan dan pertubuhan. Selain itu dia juga gemarmengembara sambil bercuti. Tapi nampaknya dia ini kurang bijak dalam menjaga hati teman-teman. 



[Jarak tulisan]
~tulisan aku rapat2~
Tulisan rapat - Memang mudah untuk berdampingan dengan dia ini kerana dia juga berfikiran terbuka.


[Ruangan di tepi] 
~sama ke kiri kanan, uduh la wat besar sebelah~

Perhatikan ruang yang ditinggalkan pada muka surat itu. Sekiranya :
Ruang kiri kanannya sama, jarak ruang di kiri dan kanan muka surat itu adalahsama besarnya 

-Itu bermakna dia seorang yang berfikiran optimistik.


korang plak? p tengok sendiri k!

Tadi gi Tesco.. hahaha.. mcm la x pnh gie..

ermm.. kecoh & kepoh.. hahaha
td kn.. smp tesco extra cheras dlm kul 2ptg.. sj nk kua sbb kepala tension..
then nak naik ke atas tu, ada sorang customer laki tetiba jatuh dpn kita owg.. dr tgk gaya dye, aku agak dye kena angin/strok kot coz bdn cam mgeletar & mulut senget.. owg pon bkerumun tgk. bab ni aku x suka. 
bg la mgsa tu udara fresh ckit... alahai....

then zila tolak troli... aku ni duk pegang2 juga depan troli tu.. last2 aku ckp... 
"bg la owg bawak..." (dgn nada merengek)
hahhhaha.. zila & silah duk gelak. 
depa ckp "xpyh! kalau a***y bawa, memang xkan jumpa dah.. kemana2 hilang nanti!"
hahah.. memang pon.. aku bawa troli mcm la bawa kreta... ke situ, ke sini..
then aku suka bawa laju2, pusing leper baik pny! hahah... 
aku kan teror.. blah r cah! lesen kreta pon xde! hahahha..
bapak x kasi ambik la.. sbb aku suka bw laju.. hehe.. 
last2 aku rembat gak troli time zila pilih sayur.. hahah.. blari aku.. kih3..

byk ragam manusia la hr nie.. kn ahad... & ada la sowg 2 mamat kena sound coz lembap.. kih3..
pastu dah beli ayam, sayur, pusing2 agi.. sampai kt barangan sos2 tu, ingt nk tgk sos ikan.. 
sedap uh mkn dgn meehoon sup.. tetiba terpandang minyak bijan & teringat bibimbap.. haha.. xnk ckp! :(
so, aku trus jew.. xde owg je, aku luncur troli laju2 dgn aku skali2 luncur.. hahah
budak2.. 
then nk bli body wash.. da hbs.. aku pon p pilih2.. senang jew pilihan aku.. hahah..
yg ada bau baby aku beli! kih3.. pastu pusing2 kat tempat febret aku..
barangan baby.. aku belek baju, kasut yg kecik tu. ala... tomeiii....
rs nk jd baby! hahaha.. syhhhh.. barangan aku pon byk dr baby pny such as body wash, bedak badan, minyak rambut, losyen.. hehe.. wangi la..
pastu bli la jajan, cadbury sajew jew sbb coklat kan leh release tension..
dah je aku, zila & silah siap beli, kira2 la..
habis dlm RM80 jew..

then aku gi cosway coz nk beli supplement Chlorella.. 1 kotak RM35, 150t. 
TAPI AKU AHLI BARU LAGI.. 
aku dapat 3 kotak RM65.. 
semua barangan 1 set tu, contohnya barangan segala cucian dlm 7-8 botol bwh RM100.. 
kira ok la kan? tp dalam masa 3 bulan jew la.. 
sapa2 nk dengan harga BERBALOI-BALOI, bawa aku.. haha.. harga dlm katalog. jgn tny aku. nk borong apa, borong la. jnji bukan wit aku. aku bg pjm kad jew.. ahahaha... tp cosway tesco cheras jelah yer..

then, kat luar tecso ada owg thailand jual baju2 & barangan kraftangan..
aku minat dgn bnda ni dah lama...
ukiran kayu.. aku mmg minat kraf2 nie..


aku tanya harga yg kecik petak & bulat tu.. dua2 sama harga, RM29. blom minta kurang dye dah ckp, "ambik la, RM15 ja." 
aku pon tny, "kalau saya nk 3, RM40 boleh?" 
dye diam jew.. pastu cakap "kejap ya. tgk ada lagi x.." 
dye pon cari pny cari dah hbs rupanya.. xnk la aku! kalau boleh nak bulat 1, petak 2. 
so leh susun kat dinding taman rumah aku tu.. xde, xnk beli la.. 
lagipun, klu tgk ukiran bnda ni x brp cantik, x halus & xkemas..
hbis kua selumbar2 tu. bahaya woo nanti budak pegang! dye x cat dgn teliti & gosok dgn kertas pasir..
so dgn muka yg hampa aku blah.... 
zila pon cakap, ala.. bnda2 ni byk la kat pasar seni..
HA! NK GI DGN SAPA? SAPA NK ITOT? 
PASAR SENI JOM?
tp buat sapa2 yg nk itot.. makluman awal, aku nk cerewet.. aku ni suka tilik barang lama2.. lebih2 bnda unsur2 seni nie.. hehe.. mn la ada ppuan yg sggp teman? kalau ajk p kedai baju @ kasut laju la kot? 
lelaki pon HARAM... nk ajak pi shoping, hmmm.. lebih2 gi pasar seni & x bjiwa seni..
so maybe aku gi sorang la kot..
sapa nk itot mesej k? hahahha.. 
key nk ikut x? xpyh, ko sakit kaki!

~the end~
p/s: nak yak.. hahah..

Friday, November 13, 2009

jom tengok blog aku! dah edit.. hehe..

korang tengok blog aku ni ha.. cantek x?
warna febret aku seh..!


ada berapa hari lagi?

14,15,16,17,18,19,20,21,22,23


10 hari lagi utk berangkat..
5 hari lagi paper baru habis..
tinggal 2 paper lagi..
killing paper dah muncul..
phewwiittt! selamat datang.. 
hahahaa...



miss..

sumthing that msg buat bengang...

alwayz bz.. bz.bz.bz!
aku  xmrh pon bz.. aku pon xsuka kco owg tgh wat keje.. bg aku kualiti atau mutu hasil keje amat penting untuk kepuasan kendiri. bukan sekadar nak nek pangkat or gaji.. but if bz mn skalipon jwb la msg... 
dengan aku alasn stp kli msg, bz.. bz...
but dgn owg len siap planning nk lepak la... apa la..
aku bukan budak kcik utk ditipu..
kepala budak muda ligat utk memikirkan taktik owg tua.. aku belajar utk 'mengajar' budak.. 
so aku faham perkembangan kita semua..
if kalau stp kali bls msg talk bout bz, aku fhm la. sapa2 pon blh fhm.. 
mksd tsirat ye adalah jgn msg sy lg, sy malas layan! betul x? apa pendapat korang?

so aku pon malas.. niat aku sekadar mengambil berat utk meringankn beban dalam hati nie... tp xpela... 
so k.. insyaallah dengan segala kekuatan psikoemosi aku, aku xkan msg dye! aku xnk ggu owg bz.. 

xpela... hilang kasih sayang dari seseorang macam aku ni x bermakna sangat pon kan? 
sori bg sape terasa.


~kemarahan tanpa kawalan sedar~


apa hari2 aku buat sampai tperap jew kat rumah?

ha.. kawan2, jiran2, selalu kompius.. apa aku wat kat rumah.. walaupun sorang2 aku x bosan..
kenapa erk? sebabnya....


pertama: aku x suka berjalan2 tanpa tujuan.. if ada barang nak dibeli baru aku pergi..
kedua: aku x suka bising2 & kesibukkan jalan raya...
ketiga: aku takut keluar sorang kerana korang taw la dunia kita ni kan.. takutlah.. 
keempat: aku takut melintas.. kih3.. aku pnh xcident teruk so smp sekarang still fobia..
kelima: senang citer, AKU X KUAR SORANG.. kawan2 ajak baru aku kuar...


so, apa aku buat? x boring ke ecah oi?
ha.. ni la rutin aku...


~kemas rumah~

nie time pas mop lantai, basuh langsir.. biasalah rumah bujang..
rumah aku hijau~~ :)


~dengan laptop~


ni la peneman aku setiap masa.. laptop ni je aku mampu.. huhu.. aku beli bulan FEB 2009 time aku kena chickenpox, (sebenarnya abah yg bg adiah coz nak happykan aku yg tgh sakit, time tu abah bawa aku, mama & adik lepak2 kat hotel oriental crystal kajang depan Haji samuri dlm 1week coz aku dapat cuti 2week) tp aku bayar balik kt abah coz aku pernah berazam nak beli barang guna duit sendiri.. 


so, hari tu aku beli laptop ACER Aspire 4935, Intel Core 2 Duo Processor upgrade to 2GB, price bout RM2+++, kamera Samsung S760 anti gegar 7.2 MP RM5OO, handphone Sony Ericson K700i RM700 & MP4 RM100...
so aku habiskan dalam 4K..


tapi handphone tu pakai sebulan dah kena curi DALAM RUMAH SENDIRI.. 
diulangi DALAM RUMAH SENDIRI! 
aku letak dalam bilik, aku x bawa time tu pi camping kat sg.congkak, aku bawa hp cikai jew.. 
hilang plak dah.. ada owg masuk bilik.. aku xnk tduh sapa2, aku diam jew.. walapun tkilan & menangis pon x guna, TUHAN MAHA ADIL.. 
ni bulan lepas plak hp cikai aku hilang.. time beraya.. maybe terjatuh but if call still dapat sampai sekarang. mamat x guna tu pakai secara HARAM. Aku mintak balik dye x kasi, so k la.. dosa ko.. malas nk cakap byk.. maybe sbb tu no UPAX kot.. 1sen je msg. & time hilang tu kredit aku dalam  RM32 kot.. sonok la mangkuk hayun jamban tu... ni no tu, 0134055538... aku nk call celcom pon x guna coz member yg bagi no tu kat aku.. whatever~~


~Blog~


macam bese.. sama seperti mulut yg x berhenti bercakap, jari jemari juga begitu... tp ni adalah FAKTA!! selepas aku ada blog (thx to my bro, En.khazimin yg ajar ckit2 ttg blog) aku dah kurang bercakap & bteriak.. hahah.. bagus juga.. xla roomate aku ni asyik tertido jew.. kunun badtime story.. piiiraaah!


~Facebook~


dalam facebook ni aku agak terkenal.. chewwahh. prasan.. hahah...
ni kerana aku dikenali sebagai "Cik Ecah Kepoh".. nampak je mana2 pic baru upload aku la paling gedik nak komen.. hahahha.. seyes suka... law tag plak, mmg kejam2 la.. kih3.. ~Hobi~


banyak game dah aku main antaranya farmville, farmtown, happy aquarium, cafe world, island paradise, top restaurant, fish world, age of castle, barn buddy, & farm pals. semua aku x suka &memboringkan kecuali farmtown &farmville.. paling best farmtown la sbb boleh deco2 farm.. farmville pon blh deco cuma dye xleh ada sungai & nak kumpul point dgn level experience amatlah lembap.. cafe world pon aku layan tp jarang2 la, mula2 excited tapi lama2 malas.. sbb aku lyn, leh deco cafe ni.. aku bab2 deco aku minat & cafe aku bercirikan tradisional.. semua nk dari kayu.. huhu.. 


ni farmville aku..





farmville secara dekat


ramai yg jeles & btanya camne farm aku leh jadi bertingkat camtu.. sebenarnya korang kena guna imaginasi jew.. susun la benda2 tu secara bertingkat supaya nampak farm tu tinggi.. apa da....


ni febret aku.. farmtown..


farmtown secara dekat


hahha.. korang faham2 sendiri la... see? ada bunga yg kita leh deco jd sumthing, 
ada kolam, ada sungai..

ni plak haiwan ternakan aku.. aku kurung depa supaya x lari berak merata2.. hahah


korang nak taw kenapa aku suka men benda2 bcucuk tanam, farm, & restoren2 ni?
coz..
ni semua adalah impian aku..
aku nak ada ladang buah & sayuran yg ada sungai jernih, ada rumah slesa.. yg jauh dr hiruk piruk bandar..
aku juga nak ada restoren aku sendiri.. aku nak jual bibimpab jew! hahah.. xde la. gurau..
aku nak jual makanan dr ganu jew.. cam kepok lekor ganu, nasi dagang ganu, nasi lemak ganu, nasi kerabu ganu, laksa ganu, laksam ganu.. banyok ganu teh ecoh wei... hihi..
TAPI AKU AKAN CUBA JADIKAN IA KENYATAAN!


tu jelah setakat ni.. korang taw apa aku selalu wat kn?
aku xde masa nk dating & lepak2.. hahah..
xla.. cik abg jauh.. dye kat perak.. 
so aku kua dgn member jelah tuk cari barang2.. lepak2 pon seminggu ada la 2,3x kat mana2 kedai kopi.. haha.. nak ajak aku kua? call jew.. tgk senang x ajak.. ahhaha... 


ok.. dah subuh.. skrg dah 6.15am.. aku nak subuh then kejutkan cik abg & housemate bangun..
~ADIOS~