Sunday, November 15, 2009

Tadi gi Tesco.. hahaha.. mcm la x pnh gie..

ermm.. kecoh & kepoh.. hahaha
td kn.. smp tesco extra cheras dlm kul 2ptg.. sj nk kua sbb kepala tension..
then nak naik ke atas tu, ada sorang customer laki tetiba jatuh dpn kita owg.. dr tgk gaya dye, aku agak dye kena angin/strok kot coz bdn cam mgeletar & mulut senget.. owg pon bkerumun tgk. bab ni aku x suka. 
bg la mgsa tu udara fresh ckit... alahai....

then zila tolak troli... aku ni duk pegang2 juga depan troli tu.. last2 aku ckp... 
"bg la owg bawak..." (dgn nada merengek)
hahhhaha.. zila & silah duk gelak. 
depa ckp "xpyh! kalau a***y bawa, memang xkan jumpa dah.. kemana2 hilang nanti!"
hahah.. memang pon.. aku bawa troli mcm la bawa kreta... ke situ, ke sini..
then aku suka bawa laju2, pusing leper baik pny! hahah... 
aku kan teror.. blah r cah! lesen kreta pon xde! hahahha..
bapak x kasi ambik la.. sbb aku suka bw laju.. hehe.. 
last2 aku rembat gak troli time zila pilih sayur.. hahah.. blari aku.. kih3..

byk ragam manusia la hr nie.. kn ahad... & ada la sowg 2 mamat kena sound coz lembap.. kih3..
pastu dah beli ayam, sayur, pusing2 agi.. sampai kt barangan sos2 tu, ingt nk tgk sos ikan.. 
sedap uh mkn dgn meehoon sup.. tetiba terpandang minyak bijan & teringat bibimbap.. haha.. xnk ckp! :(
so, aku trus jew.. xde owg je, aku luncur troli laju2 dgn aku skali2 luncur.. hahah
budak2.. 
then nk bli body wash.. da hbs.. aku pon p pilih2.. senang jew pilihan aku.. hahah..
yg ada bau baby aku beli! kih3.. pastu pusing2 kat tempat febret aku..
barangan baby.. aku belek baju, kasut yg kecik tu. ala... tomeiii....
rs nk jd baby! hahaha.. syhhhh.. barangan aku pon byk dr baby pny such as body wash, bedak badan, minyak rambut, losyen.. hehe.. wangi la..
pastu bli la jajan, cadbury sajew jew sbb coklat kan leh release tension..
dah je aku, zila & silah siap beli, kira2 la..
habis dlm RM80 jew..

then aku gi cosway coz nk beli supplement Chlorella.. 1 kotak RM35, 150t. 
TAPI AKU AHLI BARU LAGI.. 
aku dapat 3 kotak RM65.. 
semua barangan 1 set tu, contohnya barangan segala cucian dlm 7-8 botol bwh RM100.. 
kira ok la kan? tp dalam masa 3 bulan jew la.. 
sapa2 nk dengan harga BERBALOI-BALOI, bawa aku.. haha.. harga dlm katalog. jgn tny aku. nk borong apa, borong la. jnji bukan wit aku. aku bg pjm kad jew.. ahahaha... tp cosway tesco cheras jelah yer..

then, kat luar tecso ada owg thailand jual baju2 & barangan kraftangan..
aku minat dgn bnda ni dah lama...
ukiran kayu.. aku mmg minat kraf2 nie..


aku tanya harga yg kecik petak & bulat tu.. dua2 sama harga, RM29. blom minta kurang dye dah ckp, "ambik la, RM15 ja." 
aku pon tny, "kalau saya nk 3, RM40 boleh?" 
dye diam jew.. pastu cakap "kejap ya. tgk ada lagi x.." 
dye pon cari pny cari dah hbs rupanya.. xnk la aku! kalau boleh nak bulat 1, petak 2. 
so leh susun kat dinding taman rumah aku tu.. xde, xnk beli la.. 
lagipun, klu tgk ukiran bnda ni x brp cantik, x halus & xkemas..
hbis kua selumbar2 tu. bahaya woo nanti budak pegang! dye x cat dgn teliti & gosok dgn kertas pasir..
so dgn muka yg hampa aku blah.... 
zila pon cakap, ala.. bnda2 ni byk la kat pasar seni..
HA! NK GI DGN SAPA? SAPA NK ITOT? 
PASAR SENI JOM?
tp buat sapa2 yg nk itot.. makluman awal, aku nk cerewet.. aku ni suka tilik barang lama2.. lebih2 bnda unsur2 seni nie.. hehe.. mn la ada ppuan yg sggp teman? kalau ajk p kedai baju @ kasut laju la kot? 
lelaki pon HARAM... nk ajak pi shoping, hmmm.. lebih2 gi pasar seni & x bjiwa seni..
so maybe aku gi sorang la kot..
sapa nk itot mesej k? hahahha.. 
key nk ikut x? xpyh, ko sakit kaki!

~the end~
p/s: nak yak.. hahah..

4 comments:

cik EPAL said...

dah lama tak pergi pasar seniiiii..boleh la nak ikut ;)

Siti Nor Aisyah Bt.Rahman said...

owg sakit kaki brehat jew k.. hahah...

kEy said...

pasar seni~~
jom jom~~

Siti Nor Aisyah Bt.Rahman said...

key xleh.. p stdy.. ahahaha..