Friday, November 13, 2009

apa hari2 aku buat sampai tperap jew kat rumah?

ha.. kawan2, jiran2, selalu kompius.. apa aku wat kat rumah.. walaupun sorang2 aku x bosan..
kenapa erk? sebabnya....


pertama: aku x suka berjalan2 tanpa tujuan.. if ada barang nak dibeli baru aku pergi..
kedua: aku x suka bising2 & kesibukkan jalan raya...
ketiga: aku takut keluar sorang kerana korang taw la dunia kita ni kan.. takutlah.. 
keempat: aku takut melintas.. kih3.. aku pnh xcident teruk so smp sekarang still fobia..
kelima: senang citer, AKU X KUAR SORANG.. kawan2 ajak baru aku kuar...


so, apa aku buat? x boring ke ecah oi?
ha.. ni la rutin aku...


~kemas rumah~

nie time pas mop lantai, basuh langsir.. biasalah rumah bujang..
rumah aku hijau~~ :)


~dengan laptop~


ni la peneman aku setiap masa.. laptop ni je aku mampu.. huhu.. aku beli bulan FEB 2009 time aku kena chickenpox, (sebenarnya abah yg bg adiah coz nak happykan aku yg tgh sakit, time tu abah bawa aku, mama & adik lepak2 kat hotel oriental crystal kajang depan Haji samuri dlm 1week coz aku dapat cuti 2week) tp aku bayar balik kt abah coz aku pernah berazam nak beli barang guna duit sendiri.. 


so, hari tu aku beli laptop ACER Aspire 4935, Intel Core 2 Duo Processor upgrade to 2GB, price bout RM2+++, kamera Samsung S760 anti gegar 7.2 MP RM5OO, handphone Sony Ericson K700i RM700 & MP4 RM100...
so aku habiskan dalam 4K..


tapi handphone tu pakai sebulan dah kena curi DALAM RUMAH SENDIRI.. 
diulangi DALAM RUMAH SENDIRI! 
aku letak dalam bilik, aku x bawa time tu pi camping kat sg.congkak, aku bawa hp cikai jew.. 
hilang plak dah.. ada owg masuk bilik.. aku xnk tduh sapa2, aku diam jew.. walapun tkilan & menangis pon x guna, TUHAN MAHA ADIL.. 
ni bulan lepas plak hp cikai aku hilang.. time beraya.. maybe terjatuh but if call still dapat sampai sekarang. mamat x guna tu pakai secara HARAM. Aku mintak balik dye x kasi, so k la.. dosa ko.. malas nk cakap byk.. maybe sbb tu no UPAX kot.. 1sen je msg. & time hilang tu kredit aku dalam  RM32 kot.. sonok la mangkuk hayun jamban tu... ni no tu, 0134055538... aku nk call celcom pon x guna coz member yg bagi no tu kat aku.. whatever~~


~Blog~


macam bese.. sama seperti mulut yg x berhenti bercakap, jari jemari juga begitu... tp ni adalah FAKTA!! selepas aku ada blog (thx to my bro, En.khazimin yg ajar ckit2 ttg blog) aku dah kurang bercakap & bteriak.. hahah.. bagus juga.. xla roomate aku ni asyik tertido jew.. kunun badtime story.. piiiraaah!


~Facebook~


dalam facebook ni aku agak terkenal.. chewwahh. prasan.. hahah...
ni kerana aku dikenali sebagai "Cik Ecah Kepoh".. nampak je mana2 pic baru upload aku la paling gedik nak komen.. hahahha.. seyes suka... law tag plak, mmg kejam2 la.. kih3.. ~Hobi~


banyak game dah aku main antaranya farmville, farmtown, happy aquarium, cafe world, island paradise, top restaurant, fish world, age of castle, barn buddy, & farm pals. semua aku x suka &memboringkan kecuali farmtown &farmville.. paling best farmtown la sbb boleh deco2 farm.. farmville pon blh deco cuma dye xleh ada sungai & nak kumpul point dgn level experience amatlah lembap.. cafe world pon aku layan tp jarang2 la, mula2 excited tapi lama2 malas.. sbb aku lyn, leh deco cafe ni.. aku bab2 deco aku minat & cafe aku bercirikan tradisional.. semua nk dari kayu.. huhu.. 


ni farmville aku..





farmville secara dekat


ramai yg jeles & btanya camne farm aku leh jadi bertingkat camtu.. sebenarnya korang kena guna imaginasi jew.. susun la benda2 tu secara bertingkat supaya nampak farm tu tinggi.. apa da....


ni febret aku.. farmtown..


farmtown secara dekat


hahha.. korang faham2 sendiri la... see? ada bunga yg kita leh deco jd sumthing, 
ada kolam, ada sungai..

ni plak haiwan ternakan aku.. aku kurung depa supaya x lari berak merata2.. hahah


korang nak taw kenapa aku suka men benda2 bcucuk tanam, farm, & restoren2 ni?
coz..
ni semua adalah impian aku..
aku nak ada ladang buah & sayuran yg ada sungai jernih, ada rumah slesa.. yg jauh dr hiruk piruk bandar..
aku juga nak ada restoren aku sendiri.. aku nak jual bibimpab jew! hahah.. xde la. gurau..
aku nak jual makanan dr ganu jew.. cam kepok lekor ganu, nasi dagang ganu, nasi lemak ganu, nasi kerabu ganu, laksa ganu, laksam ganu.. banyok ganu teh ecoh wei... hihi..
TAPI AKU AKAN CUBA JADIKAN IA KENYATAAN!


tu jelah setakat ni.. korang taw apa aku selalu wat kn?
aku xde masa nk dating & lepak2.. hahah..
xla.. cik abg jauh.. dye kat perak.. 
so aku kua dgn member jelah tuk cari barang2.. lepak2 pon seminggu ada la 2,3x kat mana2 kedai kopi.. haha.. nak ajak aku kua? call jew.. tgk senang x ajak.. ahhaha... 


ok.. dah subuh.. skrg dah 6.15am.. aku nak subuh then kejutkan cik abg & housemate bangun..
~ADIOS~

2 comments:

kEy said...

wow!
maju seh die punye ladang2 sume......

Siti Nor Aisyah Bt.Rahman said...

majulah sukan utk negara~~